Spotify Connect

Met Spotify Connect kun je met het ene apparaat op afstand het luisteren op een ander apparaat bedienen.

Wil je weten of je apparaat compatibel is met Spotify Connect? Ga naar Spotify Connect of vraag het na bij de fabrikant van het apparaat.

Spotify Connect gebruiken

Wanneer je voor het eerst verbinding maakt met de speaker, moeten alle apparaten zijn verbonden met hetzelfdewifinetwerk.

1. Open Spotify en speel een nummer af.
  2. Selecteer Verbinden met apparaat onderaan het scherm.
  3. Kies op welk apparaat je wilt afspelen.

Opmerking: als je langer dan 10 minuten pauzeert, moet je misschien opnieuw verbinding maken.

Zie je je apparaat niet?

• Als je meer dan één apparaat met dezelfde naam ziet (bijv. iPhone), probeer dan met ze allemaal afzonderlijk verbinding te maken.
  • Probeer in te loggen op het apparaat met je Spotify-inloggegevens, dan zie je het in de Spotify-app, zelfs wanneer niet hetzelfde wifinetwerk wordt gebruikt.
  • [Mobiel] Zet Alleen lokale apparaten weergeven uit in de instellingen van de mobiele Spotify-app > Apparaten. De app zoekt dan ook naar apparaten in de buurt die niet met je wifinetwerk zijn verbonden.
  • [Web Player] Via de Web Player kun je alleen apparaten gebruiken waarop je al bent ingelogd of apparaten met Google Cast op je huidige netwerk (als je Chrome gebruikt). Als je apparaat niet wordt weergegeven, probeer dan de Spotify-app te gebruiken.
  • [iPhone] Zorg ervoor dat je Spotify toegang geeft tot je lokale netwerk. Ga op je iPhone naar Instellingen > Spotify > Lokaal netwerk en zet dit aan.

Werkt Connect niet?

• Start de Spotify-app opnieuw op.
  • Start je speaker, smartdisplay etc. opnieuw op.
  • Start het apparaat dat de Spotify-app gebruikt opnieuw op.
  • Zorg ervoor dat je Spotify-app up-to-date is.
  • Controleer of de software van alle apparaten up-to-date is.
  • Probeer apparaten met hetzelfde wifinetwerk te verbinden.
  • Start je wifi opnieuw op of probeer een ander wifinetwerk.
  • [Android TV] Hiermee kun je Spotify weergeven boven andere apps. Ga naar Tv-instellingen > Apps > Speciale app-toegang > Bovenop weergeven.

Herken je een apparaat niet?

Misschien ben je nog ingelogd op het apparaat van iemand anders. Als je geen toegang hebt tot dat apparaat, vraag dan de eigenaar om uit te loggen bij je account.

Je kunt ook:

• Verwijder het apparaat uit de lijst om te voorkomen dat je er per ongeluk verbinding mee maakt. Klik hiervoor op de drie stippen naast het apparaat dat je wilt verwijderen en klik op Apparaat vergeten.
  • Verbreek de verbinding tussen je Spotify-account en de app van de fabrikant (bijvoorbeeld Amazon Alexa).
  • Log overal uit vanaf de accountpagina. Voor de zekerheid kun je ook je wachtwoord opnieuw instellen.