Bluetooth

Met Bluetooth kun je Spotify draadloos afspelen op andere apparaten, zoals luidsprekers, hoofdtelefoons of je autoradio. Een handige manier om af te spelen, zelfs als je geen wifi hebt.

Aan de slag

Dit heb je nodig:

• De Spotify-app op een telefoon, tablet, of computer met Bluetooth-functionaliteit.
  • Een uitvoerapparaat, zoals een luidspreker, autoradio, horloge, hoofdtelefoons of een ander audioapparaat met Bluetooth-functionaliteit.

Opmerking: niet alle apparaten ondersteunen Bluetooth. Bekijk de specificaties in de handleiding die bij het product is geleverd om te controleren of je product over deze functie beschikt.

Begin met afspelen

1. Schakel Bluetooth in op beide apparaten.
    Opmerking: de apparaten moeten eerst worden gekoppeld. Raadpleeg de veelgestelde vragen hieronder voor meer informatie over koppelen.
  2. Selecteer het uitvoerapparaat in de Bluetooth-instellingen van je telefoon, tablet of computer (bijv. je luidspreker, hoofdtelefoon, autoradio, horloge of ander audioapparaat).
  3. Wanneer de verbinding tot stand is gebracht, zie of hoor je een bericht zoals 'Verbonden'.
  4. Open Spotify en afspelen maar! Het geluid komt nu uit het apparaat dat je hebt gekozen.

Voor de beste ervaring:

• Speel Spotify niet af terwijl de verbinding tot stand wordt gebracht.
  • Zorg dat de Bluetooth-apparaten zich binnen 1 meter van elkaar bevinden.
  • Zorg ervoor dat beide apparaten voldoende zijn opgeladen of stroom hebben.

Veelgestelde vragen

Bluetooth is een draadloze communicatietechnologie die kan worden gebruikt voor informatieoverdracht van het ene digitale apparaat naar het andere.

Wanneer je Bluetooth-apparaten voor de eerste keer verbindt, moet je toestaan dat ze elkaar herkennen. Dit heet koppelen.

Dit is het basisproces voor het koppelen van je apparaten om een Bluetooth-verbinding in te schakelen.

Opmerking: dit kan variëren afhankelijk van het product, dus we raden je aan om de bedieningshandleiding van je product te raadplegen.

1. Stel het Bluetooth-uitvoerapparaat (bijv. je luidspreker, hoofdtelefoons, autoradio, horloge of ander audioapparaat) in op de koppelingsmodus.
    Tip: de meeste uitvoerapparaten hebben een Bluetooth-knop waar je op kunt drukken. Voor sommige apparaten, zoals Bluetooth-luidsprekers, hoef je het apparaat alleen in te schakelen. Raadpleeg de handleiding die bij je product is geleverd voor specifieke instructies.
  2. Ga naar de Bluetooth-instellingen op je bronapparaat (bijv. je mobiel, tablet of computer) en schakel Bluetooth in.
  3. Het duurt ongeveer 20 seconden voor je Bluetooth-uitvoerapparaat wordt gedetecteerd. Zodra het apparaat is gedetecteerd, selecteer je het om te koppelen.
  4. Wanneer het koppelen is voltooid, zie of hoor je een bericht zoals 'Gekoppeld' of 'Verbonden'. Volg nu de stappen voor 'Begin met afspelen' hierboven.

Hier zijn enkele extra tips om je te helpen bij het koppelen:

• Afhankelijk van het uitvoerapparaat, kan de tijdslimiet voor het koppelen kort zijn, dus probeer het koppelingsproces snel te voltooien.
  • Er kan een maximum aantal apparaten zijn waaraan elk apparaat kan worden gekoppeld. Controleer de productspecificaties.

Nadat je de apparaten voor het eerst hebt gekoppeld, hoef je ze niet opnieuw te koppelen. Er zijn echter situaties waarin informatie over het koppelen van een apparaat kan worden verwijderd:

• Het apparaat heeft een reparatie ondergaan.
  • Als een apparaat de limieten van andere apparaten heeft bereikt, kan het worden gekoppeld, een van die apparaten mag worden ontkoppeld om een nieuw apparaat te koppelen.
  • Als je alle apparaatinstellingen opnieuw instelt of de fabrieksinstellingen herstelt.

Als dit gebeurt, moet je de apparaten opnieuw koppelen om ze met elkaar te kunnen verbinden.

Afhankelijk van het apparaat kan een wachtwoordcode vereist zijn voor de koppeling. Je kunt de bedieningshandleiding van je product raadplegen om deze te vinden.

Opmerking: de wachtwoordcode kan wachtwoordsleutel, pincode, pinnummer of wachtwoord worden genoemd.

Hulp nodig?

Als je Bluetooth-verbinding niet werkt, controleer je of je bent verbonden met de beste verbinding met het volgende:

• Zorg dat de Bluetooth-apparaten zich op minder dan 1 meter van elkaar bevinden en uit de buurt zijn van wifi-routers, pc's, magnetrons, koelkasten, enz. (om radiogolfinterferentie te voorkomen).
  • Zorg ervoor dat er geen obstakel is die de Bluetooth-communicatie beperkt. Als een apparaat zich in een hoes bevindt, moet je dit mogelijk verwijderen.
  • Zorg ervoor dat beide apparaten voldoende zijn opgeladen of stroom hebben.
  • Als je apparaten zich in de buurt van andere Bluetooth-apparaten bevinden, schakel je de Bluetooth-functie van de andere Bluetooth-apparaten uit.
    Opmerking: Bluetooth-audioapparaten kunnen niet tegelijkertijd op meerdere bronapparaten worden aangesloten. Zorg ervoor dat alle huidige verbindingen zijn verbroken om deze met een ander apparaat te gebruiken.
  • Als je een hoofdtelefoon gebruikt die is ingesteld met een ruisonderdrukkingsfunctie, zet je deze functie uit.
  • Sluit Spotify af terwijl de verbinding tot stand wordt gebracht.
  • Sluit apps die je niet gebruikt af.

Als je het bovenstaande hebt gecontroleerd, probeer dan de verbinding opnieuw tot stand te brengen met deze stappen:

Opmerking: dit is de basisprocedure. Je kunt de bedieningshandleiding van je product raadplegen voor specifiekere stappen, indien nodig.

1. Schakel het Bluetooth-uitvoerapparaat uit (bijv. je luidspreker, hoofdtelefoons, autoradio, horloge of ander audioapparaat).
  2. Zorg dat de Bluetooth-instellingen op je mobiel/tablet/computer zijn ingeschakeld en verwijder de informatie van het uitvoerapparaat.
    Tip: de instelling voor het verwijderen wordt vaak Vergeten genoemd.
  3. Schakel Bluetooth uit en weer in voor je bronapparaat.
  4. Schakel het Bluetooth-uitvoerapparaat weer in.
  5. Het duurt ongeveer 20 seconden voor je bronapparaat je uitvoerapparaat detecteert. Zodra het apparaat is gedetecteerd, selecteer je het om te koppelen.
  6. Open Spotify en en speel een nummer af. Het geluid zou nu uit je uitvoerapparaat moeten komen.

Werkt dit niet?

Afhankelijk van je uitvoerapparaat, moet je mogelijk het uitvoerapparaat als standaardapparaat selecteren voor het apparaat waar je vanaf speelt, of de verbinding configureren om het delen van media mogelijk te maken. Zoek naar die opties in de Bluetooth-instellingen voor het apparaat waar je vanaf speelt (bijv. je telefoon, tablet of computer).

Als het probleem zich blijft voordoen, kun je kijken of het misschien wordt veroorzaakt door je apparaat. Bekijk de ondersteuningssite van je product voor hulp.

Je kunt ook deze andere manieren proberen om Spotify op verschillende apparaten af te spelen: