Ik kan Spotify niet afspelen op mijn tv

Ga naar Spotify op tv voor stappen om Spotify op je tv af te spelen.

Ga naar de appstore op je tv en zoek naar Spotify om te zien of je tv de Spotify-app ondersteunt. Als je tv er niet bij staat, kun je deze upgraden met een soundbar of streamer die Spotify Connect ondersteunt.

Ga voor meer informatie over de soorten apparaten waarop Spotify beschikbaar is naar Spotify Everywhere

Direct afspelen op je tv met de app

Doe het volgende als de Spotify tv-app niet werkt:

• Zorg ervoor dat je tv een internetverbinding heeft.
  • Controleer of je een goede internetverbinding hebt. Probeer iets anders af te spelen om het te testen.
  • Controleer de appstore van je tv voor updates van de Spotify-app.
  • Controleer of de software van je tv up-to-date is. Als je het niet weet, neem dan contact op met de fabrikant voor informatie over het controleren en bijwerken van de softwareversie.
  • Controleer of je tv wordt ondersteund door Spotify. Dit kun je controleren op Spotify Everywhere of navragen bij de fabrikant van het apparaat.

Werkt het nog steeds niet?

• Start je tv opnieuw op.
  • Maak opnieuw verbinding met het wifi-netwerk.
  • Verwijder de Spotify-app en installeer hem opnieuw op je tv.
  • Probeer indien mogelijk een andere wifiverbinding.

Als het probleem zich blijft voordoen, kun je kijken of het misschien wordt veroorzaakt door je apparaat of je wifiverbinding. Raadpleeg de site van je provider of de fabrikant van het apparaat voor ondersteuning.

Afspelen via een telefoon of tablet

Doe het volgende als Spotify Connect niet werkt:

• Controleer of je tv wordt ondersteund door Spotify. Dit kun je controleren op Spotify Everywhere of navragen bij de fabrikant van het apparaat.
  • Als dit de eerste keer is dat er vanaf je telefoon/tablet wordt afgespeeld op de tv, controleer dan of ze allebei met hetzelfde wifinetwerk zijn verbonden. (Als je apparaat verbonden is met 4G in plaats van wifi, dan werkt het waarschijnlijk niet.)
  • Controleer of je de nieuwste versie van Spotify op je apparaat hebt.
  • Controleer of de software van alle apparaten up-to-date is. Als je het niet weet, neem dan contact op met de fabrikant van je apparaten voor informatie over het controleren en bijwerken van de softwareversie.
  • Controleer of je niet toevallig lokale bestanden probeert af te spelen. Deze worden namelijk niet ondersteund door Connect.

Werkt het nog steeds niet?

• Start de Spotify-app opnieuw op.
  • Sluit apps af die je niet gebruikt.
  • Start je apparaten opnieuw op.
  • Maak opnieuw verbinding met het wifi-netwerk.
  • Probeer indien mogelijk een andere wifiverbinding op het apparaat waar van je afspeelt (zoals je mobiel, tablet of computer).

Als het probleem zich blijft voordoen, kun je kijken of het misschien wordt veroorzaakt door je apparaat of je wifiverbinding. Raadpleeg de site van je provider of de fabrikant van het apparaat voor ondersteuning.

Doe het volgende als AirPlay niet werkt:

• Controleer of alle apparaten zijn verbonden met hetzelfde wifinetwerk. (Als je apparaat verbonden is met 4G in plaats van wifi, dan werkt het waarschijnlijk niet.)
  • Controleer of de software van alle apparaten up-to-date is. Als je het niet weet, neem dan contact op met de fabrikant van je apparaten voor informatie over het controleren en bijwerken van de softwareversie.

Werkt het nog steeds niet?

• Start de Spotify-app opnieuw op.
  • Sluit apps af die je niet gebruikt.
  • Start je apparaten opnieuw op.
  • Maak opnieuw verbinding met het wifi-netwerk.
  • Probeer indien mogelijk een andere wifiverbinding.

Als het probleem zich blijft voordoen, kun je kijken of het misschien wordt veroorzaakt door je apparaat of je wifiverbinding. Raadpleeg de site van je provider of Apple AirPlay voor hulp.

Doe het volgende als je problemen hebt met Spotify en je Chromecast-apparaat:

• Controleer of het apparaat waarvan je afspeelt, is verbonden met hetzelfde wifi-netwerk als je Chromecast. (Als je apparaat verbonden is met 4G in plaats van wifi, dan werkt het waarschijnlijk niet.)
  • Controleer of de software van je Chromecast up-to-date is.
  • Controleer of je de nieuwste versie van Spotify op je apparaat hebt.
  • Controleer of je niet toevallig lokale bestanden probeert af te spelen. Deze worden namelijk niet ondersteund door Chromecast.

Werkt het nog steeds niet?

• Start de Spotify-app opnieuw op.
  • Sluit apps af die je niet gebruikt.
  • Start je apparaten opnieuw op.
  • Maak opnieuw verbinding met het wifi-netwerk.
  • Probeer indien mogelijk een andere wifiverbinding.

Ga naar Google Help voor meer hulp bij problemen met Chromecast.

Als het probleem zich blijft voordoen, kun je kijken of het misschien wordt veroorzaakt door je apparaat of je wifiverbinding. Raadpleeg de site van je provider of de fabrikant van het apparaat voor ondersteuning.

Voor het laatst bijgewerkt op: 26 juni, 2020