Ik kan Spotify niet afspelen op mijn tv

Ga naar Spotify op tv voor stappen om Spotify op je tv af te spelen.

Als je hulp nodig hebt, kies dan hieronder je verbindingstype voor hulp bij problemen.

Als de Spotify tv-app niet bij je werkt, zorg dan dat:

• Je tv is verbonden met internet.
  • Je een goede internetverbinding hebt. Probeer iets anders af te spelen om het te testen.
  • Je de nieuwste versie van Spotify hebt. Controleer de appstore op je tv voor appupdates.
  • De software van je tv up-to-date is. Als je het niet weet, neem dan contact op met de fabrikant voor informatie over het controleren en bijwerken van de softwareversie.
  • Je tv wordt ondersteund door Spotify. Dit kun je controleren op Spotify Everywhere of navragen bij de fabrikant.

Mocht het probleem zich na het doorlopen van deze stappen nog steeds voordoen, probeer dan het volgende:

• Start je tv opnieuw op.
  • Maak opnieuw verbinding met het wifinetwerk.
  • Verwijder de Spotify-app en installeer hem opnieuw op je tv
  • Probeer indien mogelijk een andere wifiverbinding.

Opmerking: als je Spotify met je mobiel/tablet afspeelt op je tv, kijk dan hieronder bij 'Spotify Connect'.

Als het probleem zich blijft voordoen, kun je kijken of het misschien wordt veroorzaakt door je apparaat of je wifiverbinding. Raadpleeg de site van je provider/de fabrikant voor ondersteuning.

Als Spotify Connect niet werkt, zorg dan dat:

• Je tv wordt ondersteund door Spotify. Dit kun je controleren op Spotify Everywhere of navragen bij de fabrikant.
  • Als dit de eerste keer is dat er vanaf je telefoon/tablet wordt afgespeeld op de tv, controleer dan of ze allebei zijn verbonden met hetzelfde wifi-netwerk. (Als je apparaat verbonden is met 4G in plaats van wifi, dan werkt het waarschijnlijk niet.)
  • Je de nieuwste versie van Spotify op je apparaat hebt.
  • De software van alle apparaten up-to-date is. Als je het niet weet, neem dan contact op met de fabrikant van je apparaat voor informatie over het controleren en bijwerken van de softwareversie.
  • Je geen lokale bestanden probeert af te spelen. Deze worden niet ondersteund door Connect.

Mocht het probleem zich na het doorlopen van deze stappen nog steeds voordoen, probeer dan het volgende:

• Start de Spotify-app opnieuw op.
  • Sluit apps die je niet gebruikt af.
  • Start je apparaten opnieuw op.
  • Maak opnieuw verbinding met het wifinetwerk.
  • Probeer indien mogelijk een andere wifiverbinding op het apparaat waar je vanaf speelt (zoals je mobiel, tablet of computer).

Als het probleem zich blijft voordoen, kun je kijken of het misschien wordt veroorzaakt door je apparaat of je wifiverbinding. Raadpleeg de site van je provider/de fabrikant voor ondersteuning.

Als AirPlay niet werkt, zorg dan dat:

• Alle apparaten zijn verbonden met hetzelfde wifinetwerk.
  • De software van alle apparaten up-to-date is. Als je het niet weet, neem dan contact op met de fabrikant van je apparaat voor informatie over het controleren en bijwerken van de softwareversie.

Mocht het probleem zich na het doorlopen van deze stappen nog steeds voordoen, probeer dan het volgende:

• Start de Spotify-app opnieuw op.
  • Sluit apps die je niet gebruikt af.
  • Start je apparaten opnieuw op.
  • Maak opnieuw verbinding met het wifinetwerk.
  • Probeer indien mogelijk een andere wifiverbinding.

Als het probleem zich blijft voordoen, kun je kijken of het misschien wordt veroorzaakt door je apparaat of je wifiverbinding. Raadpleeg de site van je provider of Apple AirPlay voor ondersteuning

Als je problemen hebt met Spotify en je Chromecast-apparaat, zorg dan dat:

• Het apparaat waarvan je afspeelt, is verbonden met hetzelfde wifinetwerk als je Chromecast.
  • Je Chromecast-software up-to-date is.
  • Je de nieuwste versie van Spotify op je apparaat hebt.
  • Je geen lokale bestanden probeert af te spelen. Deze worden niet ondersteund door Chromecast.

Mocht het probleem zich na het doorlopen van deze stappen nog steeds voordoen, probeer dan het volgende:

• Start de Spotify-app opnieuw op.
  • Sluit apps die je niet gebruikt af.
  • Start je Chromecast-app opnieuw op.
  • Start je apparaten opnieuw op.
  • Maak opnieuw verbinding met het wifinetwerk.
  • Probeer indien mogelijk een andere wifiverbinding.

Ga naar Google Help voor meer hulp bij problemen met Chromecast.

Ik wil afspelen vanaf de Spotify-desktopapp

Hoewel de Spotify-desktopapp geen Chromecast-apparaten kan vinden, kun je de muziek er wel mee bedienen:

1. Open Spotify op Chromecast met je telefoon, tablet of de web player aan de hand van deze stappen.
    Opmerking: Chromecast werkt alleen met de web player via de Chrome-browser.
  2. Gebruik de desktopapp om te beheren waar je naar luistert.