Google Home en Google Nest

Bedien je favoriete muziek via spraak met Spotify op Google Home en Google Nest.

Koppel Spotify aan je Google Home of Google Nest

1. Zorg ervoor dat je apparaat is verbonden met dezelfde wifi als je Google -apparaat.
  2. Open de Google Home-app.
  3. Tik in de rechterbovenhoek op Account.
  4. Controleer of het weergegeven Google-account het account is dat is gekoppeld aan je Google Home- of Google Nest-apparaat. Om van account te wisselen, tik je op een ander account of opNog een account toevoegen.
  5. Tik op het startscherm linksboven op + en vervolgens op Muziek en audio.
  6. Selecteer Spotify en tik op Account koppelen. Log daarna in op Spotify.
    Let op: Als je nog geen Spotify-account hebt, kun je op dit punt een account aanmaken. Als je dit pas later doet, moet je het koppelingsproces met je account opnieuw doorlopen vanaf het begin.

Spraakopdrachten

Zodra je je Spotify-account hebt gekoppeld aan Google Home, kun je Google vragen om je favoriete muziek af te spelen

Zeg gewoon: "Oké Google", en dan...

• "Speel mijn Discover Weekly af op Spotify."
  • "Zet het volume hoger op Spotify."
  • "Speel rockmuziek af op Spotify."
  • "Pauzeer dit nummer op Spotify."
  • Bekijk meer spraakopdrachten op deondersteuningspagina van Google Home.

Tip: Je kunt de Spotify-app ook op je Android-apparaat bedienen met de Google Assistent.

Veelgestelde vragen

Nee! Je kunt Spotify instellen als standaard afspeelprogramma op Google Home. Je hoeft dan niet "op Spotify" te zeggen. Google Home geeft je de optie om dit te doen wanneer je vraagt om muziek af te spelen. Zeg "ja" om akkoord te gaan.

Je kunt Spotify ook handmatig als standaard afspeelprogramma instellen:

1. Tik rechtsonderaan op Account in de Google Home-app.
  2. Tik op Instellingen.
  3. Tik op Muziek onder Services.
  4. Selecteer Spotify om dit in te stellen als het standaard muziekafspeelprogramma voor Google Home.

Luister met een ander account via Google Voice Match

Om naar een ander Spotify-account te luisteren, kun je gebruik maken van Google Voice Match.

Let op: Alle Google Home-accounts moeten aan Spotify zijn gekoppeld. Volg de bovenstaande stappen onder Aan de slag om Spotify aan Google Home te koppelen.

Luister met een ander account door het huidige Spotify-account los te koppelen

Je kunt het huidige Spotify-account ontkoppelen van Google Home door deze stappen te volgen:

1. Tik rechtsonderaan op Account in de Google Home-app.

2. Tik op Instellingen.
  3. Tik op Muziek onder Services.
  4. Tik op ONTKOPPELEN.
  5. Volg daarna de bovenstaande stappen onder Aan de slag om Spotify aan Google Home te koppelen.

Hulp nodig?

Ga voor hulp bij het instellen en het oplossen van problemen naar de ondersteuningspagina van Google Home.

Lees andere artikelen op onze ondersteuningspagina voor hulp met je Spotify-account en-abonnement of als je geen muziek kunt afspelen.