Chromecast

Met Chromecast- en Chromecast Audio-apparaten kun je Spotify afspelen van je telefoon, tablet of webbrowser (alleen Chrome) op een tv, luidspreker of stereo.

Aan de slag

1. Controleer of je Chromecast goed is ingesteld met de Chromecast-app op je telefoon of tablet.
  2. Sluit de Chromecast aan op de HDMI-poort van je tv.
  3. Open Spotify op je telefoon, tablet of in de web player. Zorg dat deze met hetzelfde wifinetwerk is verbonden als je Chromecast.
    Opmerking: Chromecast werkt alleen met de web player via de Chrome-browser.
  4. Speel muziek af.
  5. Tik op de balk Wordt nu afgespeeld  onder in het scherm en selecteer Beschikbare apparaten.
  6. Selecteer je Chromecast in de lijst met apparaten.
  1. Controleer of je Chromecast Audio goed is ingesteld met de Chromecast Audio-app op je telefoon of tablet.
  2. Sluit je Chromecast Audio aan op de 3,5 mm-ingang of optische ingang van een luidspreker.
  3. Open Spotify op je telefoon, tablet of in de web player. Zorg dat deze met hetzelfde wifinetwerk is verbonden als je Chromecast Audio.
    Opmerking: Chromecast werkt alleen met de web player via de Chrome-browser.
  4. Speel muziek af.
  5. Tik op de balk Wordt nu afgespeeld  onder in het scherm en selecteer Beschikbare apparaten.
  6. Selecteer je Chromecast Audio in de lijst met apparaten.

Hulp nodig?

Controleer het volgende als je problemen hebt met Spotify en je Chromecast-apparaat:

• Het apparaat waarvan je afspeelt, is verbonden met hetzelfde wifinetwerk als je Chromecast.
  • Je Chromecast-apparaat is helemaal up-to-date.
  • Je hebt de nieuwste versie van Spotify.

Opmerking: het is niet mogelijk om lokale bestanden af te spelen met Chromecast.

Als alles up-to-date is en is verbonden met hetzelfde wifinetwerk, kun je het volgende proberen:

• Start Spotify opnieuw op.
  • Sluit apps die je niet gebruikt af.
  • Start je Chromecast-app opnieuw op.
  • Start je apparaten opnieuw op.
  • Reset je wifiverbinding.
  • Probeer indien mogelijk een andere wifiverbinding.

Bezoek Google Help voor meer hulp bij problemen met Chromecast.

Je kunt ook zien of er momenteel problemen met het systeem zijn via @SpotifyStatus.

Hoewel de Spotify-desktopapp geen Chromecast-apparaten kan vinden, kun je de muziek er wel mee bedienen:

1. Open Spotify op Chromecast met je telefoon, tablet of de web player aan de hand van de stappen in 'Aan de slag' hierboven.
    Opmerking: Chromecast werkt alleen met de web player via de Chrome-browser.
  2. Je kunt nu een ander apparaat gebruiken, waaronder de desktopapp, om de muziek te bedienen.

Als de gastmodus is ingeschakeld op je Chromecast, kunnen apparaten in de buurt er verbinding mee maken zonder dat ze verbonden zijn met jouw wifinetwerk. Handig voor feestjes!

Bekijk de Veelgestelde vragen over de gastmodus voor meer informatie.

Voor het laatst bijgewerkt op 01 augustus, 2018