Probleemoplossing voor Spotify Connect

Doe het volgende als Spotify Connect niet werkt:

• Controleer of alle apparaten helemaal up-to-date zijn.
  • Kijk of je de nieuwste versie van Spotify hebt.
  • Kijk of je apparaat wordt ondersteund. Dit kun je controleren op spotifygear.com of navragen bij de fabrikant.
  • @SpotifyStatus. Hier plaatsen we berichten over problemen met het systeem.

Controleer ook of beide apparaten met hetzelfde wifinetwerk zijn verbonden. Dit stel je al in wanneer je Spotify Connect voor het eerst op die apparaten gebruikt, maar je kunt het voor de zekerheid even nalopen.

Opmerking: Lokale bestanden kunnen niet worden afgespeeld met Spotify Connect.

Als je na deze stappen nog problemen ervaart, helpt het volgende misschien:

• Start de Spotify-app opnieuw op.
  • Sluit apps die je niet gebruikt af.
  • Start je apparaten opnieuw op.
  • Reset je wifiverbinding.
  • Probeer indien mogelijk een andere wifiverbinding.

Het kan ook helpen om de instelling Alleen lokale apparaten weergeven uit te schakelen. De app zoekt dan ook naar apparaten die met een ander netwerk zijn verbonden. Dit doe je als volgt:

Opmerking: Deze instelling is alleen beschikbaar op mobiele telefoons en tablets.

1. Open de Spotify-app op een mobiel of tablet.
  2. Tik op Bibliotheek  in het menu onder in het scherm.
  3. Tik op Instellingen .
  4. Ga naar Alleen lokale apparaten weergeven onder Apparaten.
  5. Schakel de instelling uit en probeer Connect opnieuw.

Als het probleem zich blijft voordoen, kun je kijken of het misschien wordt veroorzaakt door je apparaat of wifiverbinding. Raadpleeg de site van je provider/de fabrikant voor ondersteuning.

Je kunt ook deze andere manieren proberen om Spotify op verschillende apparaten af te spelen: