Ik kan Spotify niet afspelen op mijn luidspreker of geluidssysteem

Raadpleeg Spotify luisteren op luidsprekers en geluidssystemen voor de stappen om Spotify op je apparaat af te spelen.

Als je hulp nodig hebt, kies dan hieronder je verbindingstype voor hulp bij problemen.

Als Spotify Connect niet werkt, zorg dan dat:

• Je luidspreker of geluidssysteem wordt ondersteund door Spotify. Dit kun je controleren op Spotify Everywhere of navragen bij de fabrikant.
  • Je luidspreker is ingeschakeld, en is verbonden met je wifinetwerk (je ziet mogelijk een verbindingsindicatielampje).
  • Als dit de eerste keer is dat er vanaf je telefoon/tablet wordt afgespeeld op je luidspreker/geluidssysteem, controleer dan of ze allebei zijn verbonden met hetzelfde wifinetwerk. (Bijv. als je apparaat verbonden is met 4G in plaats van wifi, dan werkt het waarschijnlijk niet.)
  • Je de nieuwste versie van Spotify op je apparaat hebt.
  • De software van alle apparaten up-to-date is. Als je het niet weet, neem dan contact op met de fabrikant van je apparaat voor informatie over het controleren en bijwerken van de softwareversie.
  • Je geen lokale bestanden probeert af te spelen. Deze worden niet ondersteund door Spotify Connect.

Mocht het probleem zich na het doorlopen van deze stappen nog steeds voordoen, probeer dan het volgende:

• Start de Spotify-app opnieuw op.
  • Sluit apps die je niet gebruikt af.
  • Start je apparaten opnieuw op.
  • Maak opnieuw verbinding met het wifinetwerk.
  • Probeer indien mogelijk een andere wifiverbinding op het apparaat waar je vanaf speelt (zoals je mobiel, tablet of desktop.)

Als het probleem zich blijft voordoen, kun je kijken of het misschien wordt veroorzaakt door je apparaat of je wifiverbinding. Raadpleeg de site van de provider/fabrikant voor ondersteuning.

Raadpleeg Stemassistenten, voor hulp bij het instellen van een luidspreker met stemcommando's.

Zorg voor een betere ervaring door te controleren of je luidspreker is gekoppeld aan je Spotify-account. De meeste luidsprekers hebben apps waarmee je Spotify als je standaard muziekservice in kan stellen. Raadpleeg de ondersteuningssite van de fabrikant voor hulp.
Opmerking: je kunt je Spotify-account op elk gewenst moment koppelen en ontkoppelen.

Als zich nog steeds problemen voordoen, controleer dan het volgende:

• Het apparaat waarvan je afspeelt, is verbonden met hetzelfde wifinetwerk als je luidspreker. Raadpleeg de onderstaande sectie voor hulp, als je gebruik maakt van een Bluetooth-verbinding.
  • Je luidsprekersoftware is up-to-date.
  • Je de nieuwste versie van Spotify op je apparaat hebt.

Raadpleeg de ondersteuningssite van de fabrikant voor hulp bij stemcommando's.

Als je Bluetooth-verbinding niet werkt, controleer dan het volgende:

• De Bluetooth-apparaten bevinden zich op minder dan 1 meter van elkaar en zijn uit de buurt van wifirouters, pc's, magnetrons, koelkasten, enz. (om radiogolfinterferentie te voorkomen).
  • Er is geen obstakel dat de Bluetooth-communicatie beperkt. Als een apparaat zich in een hoes bevindt, moet je deze mogelijk verwijderen.
  • Beide apparaten zijn voldoende opgeladen of hebben stroom.
  • Schakel de Bluetooth-functie van de andere Bluetooth-apparaten uit.
    Opmerking: Sommige Bluetooth-audioapparaten kunnen niet tegelijkertijd op meerdere bronapparaten worden aangesloten. Zorg ervoor dat alle huidige verbindingen zijn verbroken om deze met een ander apparaat te gebruiken.
  • Sluit Spotify af terwijl de verbinding tot stand wordt gebracht.
  • Sluit apps die je niet gebruikt af.

Als je het bovenstaande hebt gecontroleerd, probeer dan de verbinding opnieuw tot stand te brengen:

1. Schakel Bluetooth uit op je luidspreker of geluidssysteem.
  2. Zorg dat de Bluetooth-instellingen op je mobiel/tablet/pc zijn ingeschakeld en verwijder de informatie van je luidspreker of geluidssysteem.
    Tip: De instelling voor het verwijderen wordt vaak 'vergeten' genoemd.
  3. Schakel Bluetooth uit en weer in voor je mobiel/tablet/pc.
  4. Schakel Bluetooth weer in op je luidspreker of geluidssysteem.
  5. Het duurt ongeveer 20 seconden voor je mobiel/tablet/pc je luidspreker of geluidssysteem detecteert. Zodra het apparaat is gedetecteerd, selecteer je het om te koppelen.
  6. Open Spotify en speel een nummer af. Het geluid zou nu uit je luidspreker moeten komen.

Werkt dit niet?

Afhankelijk van je luidspreker of geluidssysteem, moet je deze mogelijk als standaardapparaat selecteren voor het apparaat waar je vanaf speelt, of de verbinding configureren om het delen van media mogelijk te maken. Zoek naar die opties in de Bluetooth-instellingen voor het apparaat waar je vanaf speelt (bijv. je mobiel, tablet of desktop.)

Raadpleeg de ondersteuningssite van de fabrikant voor hulp als het probleem aanhoudt.

Raadpleeg de handleiding van de fabrikant om er zeker van te zijn dat je de juiste kabel gebruikt voor jouw apparaat als je AUX-kabel niet werkt. In dat geval kan je een andere kabel proberen, om te controleren of je kabel misschien beschadigd is.

Je kunt ook deze andere manieren proberen om Spotify op je luidspreker of geluidssysteem af te spelen:

Als je problemen hebt met Spotify en je Chromecast Audio-apparaat, zorg dan dat:

• Het apparaat waarvan je afspeelt, is verbonden met hetzelfde wifi-netwerk als je Chromecast Audio.
  • Je Chromecast Audio-software up-to-date is.
  • Je de nieuwste versie van Spotify op je apparaat hebt.
  • Je geen lokale bestanden probeert af te spelen. Deze worden niet ondersteund door Chromecast Audio.

Mocht het probleem zich na het doorlopen van deze stappen nog steeds voordoen, probeer dan het volgende:

• Start de Spotify-app opnieuw op.
  • Sluit apps die je niet gebruikt af.
  • Start de Chromocast Audio-app opnieuw op.
  • Start je apparaten opnieuw op.
  • Maak opnieuw verbinding met het wifinetwerk.
  • Probeer indien mogelijk een andere wifiverbinding.

Ga naar de ondersteuningssite van Google Chromecast Audio voor meer tips bij het oplossen van problemen.

Ik wil afspelen vanaf de Spotify-desktopapp

Hoewel de Spotify-desktopapp geen Chromecast Audio-apparaten kan vinden, kun je de muziek er wel mee bedienen:

1. Open Spotify op Chromecast Audio met je telefoon, tablet of de web player aan de hand van deze stappen.
    Opmerking: Chromecast Audio werkt alleen met de web player via de Chrome-browser.
  2. Gebruik de desktopapp om te beheren waar je naar luistert.

Als AirPlay niet werkt, zorg dan dat:

• Alle apparaten zijn verbonden met hetzelfde wifinetwerk.
  • De software van alle apparaten up-to-date is. Als je het niet weet, neem dan contact op met de fabrikant van je apparaat voor informatie over het controleren en bijwerken van de softwareversie.

Mocht het probleem zich na het doorlopen van deze stappen nog steeds voordoen, probeer dan het volgende:

• Start de Spotify-app opnieuw op.
  • Sluit apps die je niet gebruikt af.
  • Start je apparaten opnieuw op.
  • Maak opnieuw verbinding met het wifinetwerk.
  • Probeer indien mogelijk een andere wifiverbinding.

Als het probleem zich blijft voordoen, kun je kijken of het misschien wordt veroorzaakt door je apparaat of je wifiverbinding. Raadpleeg de site van je provider of Apple AirPlay voor hulp.