Problemen met offline luisteren oplossen

Als je muziek niet wordt gedownload, controleer dan:

• Of het apparaat niet in slaapmodus staat.
  • Of er voldoende vrije ruimte is op het geheugen van het apparaat (we raden ten minste 1 GB aan).
  • Het apparaat moet over een actieve internetverbinding beschikken.
  • Je kunt alleen muziek downloaden naar maximaal 3 afzonderlijke apparaten (zie 'Je actieve offline apparaten beheren' hieronder).
  • Of je nog niet de limiet voor gedownloade nummers van 3.333 nummers per apparaat hebt bereikt.
  • Je hebt een actief Premium-abonnement nodig.
  • Zorg ervoor dat je account in de afgelopen 30 dagen ten minste een keer online is geweest.

Controleer eerst de downloadstatus. Het pictogram Gedownload  geeft aan dat het downloaden is gelukt.

• Als de pijl Gedownload grijs is, lees dan 'Muziek wordt niet gedownload'  hierboven.
  • Als de pijl Gedownload groen is, schakel dan in de instellingen van je app de offline modus in.
  • Als dat niet werkt, installeer de app dan opnieuw.

Opmerking: Je moet je muziek opnieuw downloaden nadat je de app opnieuw hebt geïnstalleerd.

Er zijn een paar mogelijke redenen waarom je downloads zijn verwijderd:

• Je hebt muziek op meer dan 3 apparaten gedownload.
  • Je bent in de afgelopen 30 dagen niet minstens een keer online geweest met Spotify.
  • Je hebt de app onlangs opnieuw geïnstalleerd (hierdoor worden gedownloade nummers automatisch verwijderd van je apparaat).
  • Je Spotify-app moet worden bijgewerkt.
  • Je SD-kaart (als je apparaat die heeft) is aangetast (losgekomen, beschadigd, etc.)
  • De inhoud is niet langer beschikbaar op Spotify.
  • Nummers in bepaalde afspeellijsten, zoals Discover Weekly en andere door Spotify samengestelde afspeellijsten worden regelmatig bijgewerkt, wat betekent dat er mogelijk nummers worden verwijderd.

Als je nummers niet gedownload blijven op je apparaat, raden we aan al je offline apparaten te verwijderen (zie  'Je actieve offline apparaten beheren' hieronder) en dan de app opnieuw te installeren, voordat je de nummers opnieuw downloadt.

Premium-abonnees moeten ten minste elke 30 dagen online gaan met Spotify. Dit moet zodat Spotify kan controleren of je abonnement nog actief is en het aantal keer afspelen van nummers kan tellen om de artiesten te betalen.

Als je niet ten minste een keer per 30 dagen online gaat met Spotify, worden nummers die je hebt gedownload voor offline luisteren automatisch verwijderd van je apparaat.

Je kunt Spotify-nummers op maximaal 3 apparaten tegelijkertijd downloaden voor offline luisteren. Als je muziek wilt downloaden op een 4e apparaat, heb je de volgende mogelijkheden:

• Wanneer je op het extra apparaat downloadt, wordt het apparaat met de eerste downloads automatisch verwijderd uit de Lijst met offline apparaten. De nummers op dit apparaat worden niet langer gedownload voor offline luisteren.
  • Verwijder een apparaat handmatig uit de Lijst met offline apparaten voordat je op het extra apparaat downloadt. De nummers op dit apparaat worden niet langer gedownload voor offline luisteren.