Ik kan Spotify niet afspelen in mijn auto

Selecteer je verbindingstype.

Controleer het volgende als Spotify Connect niet werkt:

• De software van alle apparaten is helemaal up-to-date. Als je het niet weet, neem dan contact op met de fabrikant van je apparaat voor informatie over het controleren en bijwerken van de softwareversie.
  • Kijk of je de nieuwste versie van Spotify hebt.
  • Je auto wordt ondersteund. Dit kun je controleren op spotifygear.com of navragen bij de fabrikant.
  • Je probeert geen lokale bestanden af te spelen. Deze worden niet ondersteund door Connect.
  • @SpotifyStatus. Hier plaatsen we berichten over problemen met het systeem.

Als je na deze stappen nog problemen ervaart, helpt het volgende misschien:

• Start de Spotify-app opnieuw op.
  • Sluit apps die je niet gebruikt af.
  • Start je apparaten opnieuw op.
  • Maak opnieuw verbinding met het wifi-netwerk.
  • Probeer indien mogelijk een andere wifi-verbinding op het apparaat waar je vanaf speelt (zoals je mobiel, tablet of desktop.)

Raadpleeg de site van je provider/de fabrikant voor ondersteuning als het probleem aanhoudt:

• Verbindingsproblemen.
  • Het beheren van het data-abonnement van je auto.

Als je Bluetooth-verbinding niet werkt, controleer je het volgende:

• De Bluetooth-apparaten bevinden zich op minder dan 1 meter van elkaar en zijn uit de buurt van wifi-routers, pc's, magnetrons, koelkasten, enz. (om radiogolfinterferentie te voorkomen).
  • Er is geen obstakel dat de Bluetooth-communicatie beperkt. Als een apparaat zich in een hoes bevindt, moet je deze mogelijk verwijderen.
  • Beide apparaten voldoende zijn opgeladen of stroom hebben.
  • Schakel de Bluetooth-functie van de andere Bluetooth-apparaten uit.
    Opmerking: Bluetooth-audioapparaten kunnen niet tegelijkertijd op meerdere bronapparaten worden aangesloten. Zorg ervoor dat alle huidige verbindingen zijn verbroken om deze met een ander apparaat te gebruiken.
  • Als je een hoofdtelefoon gebruikt die is ingesteld met een ruisonderdrukkingsfunctie, zet je deze functie uit.
  • Sluit Spotify af terwijl de verbinding tot stand wordt gebracht.
  • Sluit apps die je niet gebruikt af.

Als je het bovenstaande hebt gecontroleerd, probeer dan de verbinding opnieuw tot stand te brengen:

1. Schakel Bluetooth uit op je luidspreker.
  2. Zorg dat de Bluetooth-instellingen op je mobiel/tablet/pc zijn ingeschakeld en verwijder de informatie van de luidspreker.
    Tip: de instelling voor het verwijderen wordt vaak Vergeten genoemd.
  3. Schakel Bluetooth uit en weer in voor je mobiel/tablet/pc.
  4. Schakel Bluetooth weer in op je luidspreker.
  5. Het duurt ongeveer 20 seconden voor je mobiel/tablet/pc je luidspreker detecteert. Zodra het apparaat is gedetecteerd, selecteer je het om te koppelen.
  6. Open Spotify en en speel een nummer af. Het geluid zou nu uit je luidspreker moeten komen.

Werkt dit niet?

Afhankelijk van je luidspreker, moet je deze mogelijk als standaardapparaat selecteren voor het apparaat waar je vanaf speelt, of de verbinding configureren om het delen van media mogelijk te maken. Zoek naar die opties in de Bluetooth-instellingen voor het apparaat waar je vanaf speelt (bijv. je mobiel, tablet of desktop.)

Bekijk de ondersteuningssite van je product voor hulp als het probleem aanhoudt.

Probeer de volgende stappen als CarPlay niet werkt:

• Zorg ervoor dat Siri is ingeschakeld.
  • Controleer of je iPhone de meeste recente versie van iOS gebruikt.
  • Start je iPhone en je auto opnieuw op.
  • Sluit indien mogelijk je iPhone aan op een andere USB-poort in je auto.
  • Probeer een andere Lightening-naar-USB-kabel.

Als het probleem zich blijft voordoen, moet je mogelijk probleemoplossing uitvoeren. Raadpleeg de ondersteuningssite van Apple CarPlay voor hulp.

Probeer de volgende stappen als Android Auto niet werkt:

• Controleer of je auto compatibel is.
  • Zorg ervoor dat Android 5.0 of hoger is geïnstalleerd op je Android-telefoon.
  • Probeer een andere USB-kabel.
  • Zorg ervoor dat Android Auto is ingeschakeld in het infotainmentsysteem van je auto. Als je een ontvanger gebruikt, neem je contact op met de fabrikant van het apparaat om te controleren of er een firmware-update beschikbaar is.

Als het probleem zich blijft voordoen, moet je mogelijk probleemoplossing uitvoeren. Ga naar het Apple CarPlay Help Center.

Raadpleeg de handleiding van de fabrikant om er zeker van te zijn dat je de juiste kabel gebruikt voor jouw apparaat als je aux-kabel niet werkt. Je kunt ook deze andere manieren proberen om Spotify in je auto af te spelen: