Ik kan Spotify niet afspelen in mijn auto

Ga naar Spotify in de auto voor stappen om Spotify in je auto af te spelen.

Als je hulp nodig hebt, kies dan een van de onderstaande opties:

Opmerking: voor sommige auto's is Spotify Premium verplicht.

Als de Spotify-app niet werkt op het mediasysteem van je auto, probeer dan deze stappen:

• Zorg ervoor dat je auto een internetverbinding heeft.
  • Probeer een andere app te gebruiken op het mediasysteem van je auto, om te controleren of de internetverbinding sterk genoeg is.
  • Start de app opnieuw.
  • Start je auto opnieuw op (door het contact uit en dan weer in te schakelen)
  • Verwijder indien mogelijk de Spotify-app en installeer deze vervolgens opnieuw.

Als dit niet werkt:

• Bekijk het mediasysteem van je auto om te zien of er updates zijn voor de Spotify-app.
  • Doe navraag bij de fabrikant van de autostereo of er updates voor de firmware/het besturingssysteem zijn.

Als het probleem aanhoudt, neem dan contact op met je auto-/stereofabrikant voor verdere hulp.

Als je Bluetooth-verbinding niet werkt:

• Zorg ervoor dat je apparaat genoeg stroom heeft.
  • Controleer of de software van beide apparaten up-to-date is. Als je het niet zeker weet, vraag dan aan de fabrikant van je apparaat hoe je de softwareversie kunt controleren en updaten.
    Opmerking: Om het mediasysteem van je auto te kunnen updaten, moet je misschien contact opnemen met de fabrikant.
  • Probeer Bluetooth uit te zetten op Bluetooth-apparaten die zich in de buurt bevinden en die je momenteel niet gebruikt.
    Opmerking: De meeste audioapparaten met Bluetooth kunnen niet aan meerdere bronapparaten tegelijkertijd worden gekoppeld. Zorg ervoor dat alle huidige verbindingen zijn verbroken om deze met een ander apparaat te gebruiken.
  • Probeer de Spotify-app op je apparaat uit te zetten terwijl de verbinding tot stand wordt gebracht.

Als je het bovenstaande hebt gecontroleerd, probeer dan de verbinding opnieuw tot stand te brengen:

1. Schakel Bluetooth uit op het mediasysteem van je auto.
  2. Zorg dat de Bluetooth-instellingen op je mobiel/tablet zijn ingeschakeld en verwijder de informatie van de auto.
    Tip: De instelling voor het verwijderen wordt vaak 'Vergeten' genoemd.
  3. Schakel Bluetooth uit en weer in voor je mobiel/tablet.
  4. Schakel Bluetooth weer in op het mediasysteem van je auto.
  5. Het duurt ongeveer 20 seconden voor je mobiel/tablet je auto detecteert. Zodra het apparaat is gedetecteerd, selecteer je het om te koppelen.
  6. Open Spotify en speel een nummer af. Het geluid zou nu uit je luidspreker moeten komen.

Werkt dit niet?

Mogelijk moet je je auto instellen als het standaardapparaat of het delen van media toestaan. Zoek naar die opties in de Bluetooth-instellingen voor het apparaat waar je vanaf speelt.

Als het probleem zich blijft voordoen, raadpleeg dan de ondersteuningssite van de fabrikant van je apparaten.

Als je AUX- of USB-kabel niet werkt, controleer dan of je de juiste kabel gebruikt voor jouw apparaat. Zelfs als dit zo is, kun je een andere kabel proberen om te zien of je kabel misschien beschadigd is.

Als je verbinding maakt via een USB-kabel, zorg er dan voor dat het mediasysteem van je auto geüpdatet is naar de meest recente firmwareversie.

Je kunt ook deze andere manieren om Spotify in je auto af te spelen proberen.

Controleer of je auto wordt ondersteund door Android Auto. Bekijk vervolgens de Android Auto-ondersteuningssite.

Controleer of je auto wordt ondersteund door Carplay. Bekijk vervolgens de Carplay-ondersteuningssite.