BMW-integratie

BMW-rijders kunnen nu onderweg naar de perfecte muziek luisteren met Spotify!

Welke automodellen worden ondersteund?
Alle BMW's, elk model en uit elk jaar, uitgerust met de functie BMW-apps (optiecode 6NR) als onderdeel van ConnectedDrive. Dit valt nu onder het navigatiesysteem Professional.

Let op: Als gevolg van compatibiliteitsproblemen met Android-besturingssystemen werkt de Spotify-integratie momenteel alleen voor de nieuwe BMW 7-serie 2016. We werken er hard aan om Spotify beschikbaar te maken voor alle compatibele BMW Connected Drive- en Mini Connected-voertuigen.

Moet je een abonnement hebben op Spotify Premium?
De integratie werkt voor zowel Free- als Premium-gebruikers. Premium-abonnees profiteren echter wel van advertentievrije muziek in hogere kwaliteit en de mogelijkheid om hun muziek te synchroniseren voor offline afspelen.

1. Log in op de Spotify-app op je iPhone.
  2. Sluit je telefoon aan op de USB-poort van je auto met een lightningkabel (zoals de kabel die bij je telefoon is meegeleverd) of met een aangepaste snap-inadapter, die beschikbaar is als accessoire voor de iPhone 4/4s  en de iPhone 5/5s.
  3. In het menu Multimedia van je ConnectedDrive-navigatiesysteem selecteer je Spotify.
  4. Nu kun je je Spotify-muziek volledig beheren via ConnectedDrive en voorkomen dat je wordt afgeleid door je telefoon.
  5. Opmerking: als veiligheidsmaatregel (ook bij andere geïntegreerde apps) vergrendelt BMW het scherm van de Spotify-app op je telefoon als deze is aangesloten. Je kunt nog steeds gesprekken ontvangen en de muziek wordt gepauzeerd als je een andere app opent.

1. Log in bij de Spotify-app op je Android-telefoon.
  2. Sluit je telefoon aan op de USB-poort van je auto met een oplaad-/gegevenskabel (zoals de kabel die bij je telefoon is meegeleverd).
  3. In het menu Multimedia van je ConnectedDrive-navigatiesysteem selecteer je Spotify.
  4. Nu kun je je Spotify-muziek volledig beheren via ConnectedDrive en voorkomen dat je wordt afgeleid door je telefoon.

Opmerking: als veiligheidsmaatregel (ook bij andere geïntegreerde apps) vergrendelt BMW het scherm van de Spotify-app op je telefoon als deze is aangesloten. Je kunt nog steeds gesprekken ontvangen en de muziek wordt gepauzeerd als je een andere app opent.