Beheer je Spotify-account eenvoudig

Je gegevens, betalingen en privacy samen op één plek.

Jouw smaakprofiel

Je smaakprofiel is je muzieksmaak volgens Spotify op basis van naar welke muziek je luistert en hoe je ernaar luistert. Met dit profiel personaliseert Spotify je aanbevelingen, zoals Discover Weekly en je Home-pagina. Ook kunnen we hiermee je andere overzichten met je muzieksmaakprofiel aanpassen. Denk bijvoorbeeld aan Wrapped en Blend.

Een playlist niet gebruiken voor je smaakprofiel

Wil je een playlist niet gebruiken voor je smaakprofiel? Dan hebben de keren dat je in het verleden of in de toekomst naar deze playlist luistert minder invloed op je aanbevelingen en overzichten. Als je bijvoorbeeld een playlist met slaapliedjes niet wilt gebruiken, dan heeft luisteren naar deze playlist minder invloed op je Discover Weekly en Wrapped.

  1. Tik bovenaan de playlist op 3 stippen horizontaal (iPhone en pc) /3 stippen verticaal (Android).
  2. Tik op Niet gebruiken voor je smaakprofiel.

Tik op Gebruiken voor je smaakprofiel om de playlist weer toe te voegen aan je smaakprofiel.

Opmerking: luister je naar een nummer dat in een playlist staat die je niet gebruikt, maar doe je dit bijvoorbeeld via Gelikete nummers in plaats van via de playlist? Dan wordt die stream wel gebruikt voor je smaakprofiel.

Hoelang duurt het voordat een playlist niet meer wordt gebruikt?

Kies je ervoor om een playlist niet te gebruiken voor je smaakprofiel? Dan is die wijziging binnen 48 uur van toepassing. Sommige aanbevolen inhoud, zoals Discover Weekly, wordt mogelijk pas de week erna aangepast.

Welke items kan ik niet gebruiken voor mijn smaakprofiel?

Je kunt alleen playlists uitsluiten voor je smaakprofiel.

Wat gebeurt er precies als ik een playlist niet gebruik voor mijn smaakprofiel?

Wil je een playlist niet gebruiken voor je smaakprofiel? Dan hebben eerdere en toekomstige streams van deze playlist minder invloed op je muziekaanbevelingen en smaakoverzichten.

Wat is het verschil met de knop Nummer verbergen?

Als je een nummer verbergt, wordt dat nummer nooit afgespeeld wanneer je naar die playlist luistert. Een playlist niet gebruiken voor je smaakprofiel heeft geen invloed op de muziek die wordt afgespeeld wanneer je naar die playlist luistert.

Welke invloed heeft dit op mijn Wrapped?

Streams uit playlists die je niet gebruikt voor je smaakprofiel tellen voor Wrapped niet mee voor de statistieken van je topartiesten of het aantal streams. Maar de streams tellen wel meer voor je totale luistertijd.

Kan ik via Rechten voor gegevens en privacyinstellingen - Spotify opvragen welke playlists ik niet gebruik?

Ja, je kunt een verzoek indienen om de playlists die je niet gebruikt te bekijken.

Vergelijkbare artikelen

Was dit artikel nuttig?