Spotify en Facebook

Als je Spotify met Facebook gebruikt, kun je inloggen met je Facebook-gegevens, wordt je Facebook-naam/afbeelding weergegeven en kun je gemakkelijk je vrienden vinden op Spotify.

Verbinden met Facebook

Je kunt bij Facebook een account aanmaken om automatisch verbinding te maken (wat dus betekent dat je je registreert met je inloggegevens van Facebook).

Je kunt ook een account aanmaken met je e-mailadres en later met Facebook verbinden door de volgende stappen te doorlopen:

1. Klik op  rechtsboven in de app.

2. Klik op Instellingen.
  3. Blader onder Sociaalomlaag naar FACEBOOK en klik op VERBINDING MET FACEBOOK MAKEN.
  4. Voer je inloggegevens voor Facebook in en klik op Inloggen.

Als je de verbinding wilt verbreken, herhaal je bovenstaande stappen 1 t/m 3 en klik je op VERBINDING MET FACEBOOK VERBREKEN.

1. Tik op Home .
  2. Tik op Instellingen .
  3. Selecteer Sociaal.
  4. Tik onder FACEBOOKop Verbinding maken met Facebook…
  5. Voer je inloggegevens voor Facebook in en tik op Inloggen.

Opmerking: het is niet mogelijk om de verbinding met Facebook te verbreken op je mobiele apparaat. Zie bovenstaande stappen voor 'desktop'.

Werkt het niet?

Mogelijk heb je je Facebook al verbonden met een ander Spotify-account. Bekijk onze gids om andere accounts te vinden.

Inloggen met Facebook

Als je Spotify-account is verbonden met Facebook, kun je met een druk op de knop inloggen.

Dit doe je door INLOGGEN MET FACEBOOK of DOORGAAN MET FACEBOOK te kiezen.

Tip: zorg ervoor dat je op het apparaat op het juiste Facebook-account bent ingelogd.

Werkt het niet?

Als je je Facebook-account hebt aangemaakt, maar geen gebruik kunt maken van INLOGGEN MET FACEBOOK of DOORGAAN MET FACEBOOK, moet je een wachtwoord voor Spotify instellen:

1. Ga naar het formulier om je wachtwoord opnieuw in te stellen
  2. Voer het e-mailadres in dat is gelinkt aan je Facebook-account.
  3. Doorloop de stappen om een wachtwoord voor het account aan te maken.
    Tip: Als het niet lukt om het wachtwoord opnieuw in te stellen, kun je hier terecht voor hulp.

Je kunt vervolgens inloggen met het e-mailadres dat je voor Facebook gebruikt en het wachtwoord dat je zojuist hebt aangemaakt.