Inzicht in mijn gegevens

Wanneer je de automatische functie Je gegevens downloaden gebruikt, ontvang je verschillende bestanden in de indeling JSON. JSON staat voor JavaScript Object Notation en is een gestructureerde, veelgebruikte indeling die zowel door computers als door mensen kan worden begrepen. Elk bestand bevat een ander type persoonlijke gegevens zoals hieronder beschreven:

Playlist

Een overzicht van de gemaakte of opgeslagen playlists en opgeslagen nummers, waaronder:

1. Naam van playlist.
  2. Datum waarop de playlist voor het laatst is gewijzigd.
  3. Titels van nummers in de playlist.
  4. Namen van artiesten voor elk nummer.
  5. Namen van albums of afleveringen (bij podcasts).
  6. Naam van het lokale nummer, als de gebruiker lokaal opgeslagen audio heeft geüpload die op de Spotify-service moet worden afgespeeld.
  7. Alle beschrijvingen die door de gebruiker zijn toegevoegd aan de playlist.
  8. Het aantal volgers dat de playlist heeft.

Streaminggeschiedenis (audio, video en podcasts)

Een lijst met items (bijv. nummers, video's en podcasts) die in het afgelopen jaar zijn beluisterd of bekeken, waaronder:

1. Datum en tijd waarop de stream is geëindigd met UTC-tijdnotatie (gecoördineerde wereldtijd).
  2. Naam van de 'maker' voor elke stream (bijv. de artiestennaam als het gaat om een nummer).
  3. Namen van items die zijn beluisterd of bekeken (bijv. titel van het nummer of de naam van de video).
  4. msPlayed staat voor hoeveel milliseconden het nummer werd beluisterd.

Bibliotheek

Een overzicht (op de datum van het verzoek) van de inhoud die is opgeslagen in Bibliotheek (nummers, afleveringen, shows, artiesten en albums), waaronder:

1. Entiteitsnamen.
  2. Namen van albums en shows.
  3. Makers.
  4. Uniform Resource Identifiers (URI's) van het item.
Zoekopdrachten
Een lijst met zoekopdrachten, inclusief:
  1. De datum en tijd waarop de zoekopdracht is uitgevoerd.
  2. Het type apparaat/platform dat wordt gebruikt (zoals iOS, desktop).
  3. 'Search Query' toont wat de gebruiker in het zoekveld heeft getypt.
  4. 'Search interaction URIs' toont de lijst met Uniform Resource Identifiers (URI's) van de zoekresultaten waarmee de gebruiker interactie heeft gehad.
Zie Spraakinvoer hieronder voor opdrachten via spraak.

Volgen

Dit omvat (indien beschikbaar) met betrekking tot het verzoek:

1. Het aantal volgers dat het account heeft.
  2. Het aantal andere accounts dat dit account volgt.
  3. Het aantal andere accounts dat dit account blokkeert.
Betalingen

Dit omvat gegevens over de betaalmethode (indien beschikbaar):

1. Type: het pastype, bijv. Mastercard of Visa, of een andere vorm van betaling, zoals een cadeaubon of PayPal.
  2. Card Number: als de betaalmethode via een pas loopt, zijn dit alleen de laatste vier cijfers.
  3. Card Expiry: als de betaalmethode via een pas loopt, zijn dit alleen de vier cijfers van de vervaldatum (bijv. 07-18).
  4. Creation Date: de datum waarop de betalingsgegevens zijn verstrekt aan Spotify.
  5. Payment Country: het land waar de pas is uitgegeven, bijv. Verenigd Koninkrijk, Zweden.
  6. Postal Code: de postcode waarop de pas is geregistreerd.
Gebruikersgegevens

Dit omvat (indien beschikbaar):

1. Spotify-gebruikersnaam.
  2. E-mailadres.
  3. Land.
  4. Created from Facebook: dit toont of het account is aangemaakt via Facebook.
  5. Facebook user ID: dit is inbegrepen als de gebruiker Facebook-gegevensverwerking heeft ingeschakeld en zijn of haar Spotify-account heeft gekoppeld door via Facebook in te loggen of zijn of haar Spotify-account via Facebook heeft aangemaakt.
  6. Voorkeurslocatie.
  7. Geboortedatum.
  8. Geslacht.
  9. Postcode.
  10. Postadres.
  11. Mobiel nummer.
  12. Mobiele provider.
  13. Merk van je mobiele telefoon.
  14. Account creation: dit is de registratiedatum van de gebruiker.
Family-abonnementGegevens Family-abonnement (als je over een Premium for Family-abonnement beschikt). Deze omvatten je adres, plaats, land, naam, provincie, straat en postcode.
InferentiesWe trekken bepaalde conclusies over je interesses en voorkeuren op basis van je gebruik van de Spotify-service en het gebruik van gegevens verkregen van onze adverteerders en andere advertentiepartners. Dit omvat een lijst met marktsegmenten waaraan je momenteel bent gekoppeld.  Afhankelijk van je instellingen kunnen deze gegevens worden gebruikt om op interesses gebaseerde advertenties aan je te presenteren binnen de Spotify-service.

SpraakinvoerEen lijst met spraakopdrachten (indien beschikbaar), waaronder:
  1. De datum en tijd waarop de opdracht is uitgevoerd.
  2. Door de klant gevraagde taal.
  3. 'User catalogue' laat zien welk abonnementstype de gebruiker heeft.
  4. De getranscribeerde uitspraak van de opdracht.
  5. Taal ingesteld door de klant.
  6. 'Entity type' toont de Uniform Resource Identifier (URI) van het item (bijv. playlist, album, nummer) terug.
  7. Land.
Podcast-interactiviteit Een lijst met interacties (zoals opmerkingen) gedaan met een interactiviteitsfunctie van de podcast, waaronder:
  1. De datum en tijd waarop de interactie is gedaan.
  2. De tekst en/of content van de interactie.
Spotify for ArtistsAls je een Spotify for Artist (S4A)-account hebt, worden aanvullende gegevens vermeld die je in je S4A-account hebt ingevoerd. Hieronder vallen je zakelijke e-mailadres, je titel en/of welke rol je hebt voor een bepaalde artiest of licentiegever (bijv. manager, componist, publicist etc.) en de naam van je werkgever.

Technische logboekbestanden

Als je ook een kopie van je technische logboekgegevens en uitgebreide luistergeschiedenis hebt ontvangen, zoek je naar de bestanden 'Lees mij eerst' die bij je gegevens worden bijgevoegd voor een gedetailleerde beschrijving van de gegevens.

Voor het laatst bijgewerkt op: 23 juni, 2021