Spotify op Google-apparaten

Gebruik spraakopdrachten om te bepalen wat er wordt afgespeeld met Google Home en Google Nest.

Spotify koppelen aan Google

Opmerking: zorg ervoor dat je mobiele apparaat is verbonden met dezelfde wifi als je Google-apparaat.

1. Download en open de Google Home-app.
  2. Tik in de rechterbovenhoek op Account.
  3. Controleer of het weergegeven Google-account het account is dat is gekoppeld aan je Google Home- of Google Nest-apparaat. Om van account te wisselen, tik je op een ander account of opNog een account toevoegen.
  4. Tik op het startscherm linksboven op + en vervolgens op Muziek en audio.
  5. Kies Spotify en tik op Account koppelen. Log daarna in op Spotify.

Vraag Google om iets af te spelen, bijvoorbeeld "Hey Google, speel mijn Discover Weekly af".

Tip: je kunt de Spotify-app ook op je Android-apparaat bedienen met de Google Assistent.

Zoek spraakopdrachten op de supportwebsite van Google .

Spotify als standaard instellen

Stel het zo in dat je niet "op Spotify" hoeft te zeggen na je spraakopdrachten.

Google Home geeft je de optie om dit te doen wanneer je vraagt om muziek af te spelen. Zeg "ja" om akkoord te gaan.

Spotify handmatig als standaard afspeelprogramma instellen:

1. Tik rechtsboven op Account in de Google Home-app.
  2. Tik op Instellingen.
  3. Tik op Muziek onder Services.
  4. Kies Spotify om het programma in te stellen als het standaard muziekafspeelprogramma voor Google Home.

Meerdere Spotify-accounts toevoegen

Met Google Voice Match kun je meer Google-accounts aan je apparaat toevoegen, die je vervolgens aan meer Spotify-accounts kunt koppelen.

Of ontkoppel het huidige Spotify-account om van account te wisselen:

1. Tik rechtsboven op Account in de Google Home-app.
  2. Tik op Instellingen.
  3. Tik op Muziek onder Services.
  4. Tik op ONTKOPPELEN.
  5. Koppel een nieuw Spotify-account.