Een playlist, een afbeelding of tekst melden

Als je op Spotify inhoud vindt die door een andere gebruiker is gemaakt of geüpload, die aanstootgevend is of inbreuk maakt op auteursrechten (bijvoorbeeld een playlist, afbeelding of tekst), kun je dit melden via de app.

Opmerking: als je een melding wilt doen over je intellectuele-eigendomsrecht, raadpleeg je Inbreukmakende muziek melden.

We nemen de zorgen van klanten over inhoud bijzonder serieus. Misbruik van dit meldingsproces kan ertoe leiden dat je Spotify-account wordt gesloten.

Kies hieronder een apparaat en zie hoe je jouw rapport kunt indienen.

1. Klik met de rechtermuisknop op de playlist of het profiel. Of klik op  rechts naast de playlist of het profiel en selecteer Melden. Het meldformulier wordt dan in je browser geopend.
  2. Kies het juiste onderwerp en vul het formulier in.
  3. Klik op Verzenden.
  1. Tik in de playlist of het profiel bovenaan op  (iOS)  (Android).
  2. Tik op Misbruik melden. Het meldformulier wordt dan in je browser geopend.
  3. Kies het juiste onderwerp en vul het formulier in.
  4. Tik op Verzenden.

Wat gebeurt er nu?

Elke melding wordt per geval bekeken. We kunnen niet meteen op elke melding reageren, maar we zullen op ons eigen oordeel afgaan en ongepaste inhoud verwijderen.

Voor het laatst bijgewerkt op: 15 juli, 2021