Geen toegang meer tot Premium Family

Als iemand met een uitnodiging voor een Premium Family-abonnement niet op het adres van de beheerder van dat abonnement woont of op een andere manier niet aan de criteria voldoet, heeft diegene geen toegang meer tot Premium Family. Zijn of haar account wordt omgezet naar de gratis versie van Spotify.

Wil je nog steeds Premium?

Ga naar www.spotify.com/premium om je aan te melden voor Premium Individual of een ander abonnement waarvoor je in aanmerking komt.

Is er iets misgegaan?

Geen zorgen. Degene die is uitgenodigd, kan voordat het account wordt omgezet naar Spotify Free controleren of hij of zij in aanmerking komt:

  1. We hebben het uitgenodigde lid een e-mail gestuurd met een link waarmee het account kan worden geverifieerd.
  2. Het lid heeft na ontvangst van de e-mail 7 dagen de tijd om zijn of haar volledige adres in te voeren. 
  3. We controleren de postcode en laten na 7 dagen van ons horen.

Als het adres van het uitgenodigde lid hetzelfde is als dat van de beheerder van het abonnement, blijft het account een Premium Family-account.

Als we het adres niet kunnen verifiëren, wordt het account omgezet naar Spotify Free. De beheerder van het abonnement kan het lid opnieuw uitnodigen om de verificatie nog eens te proberen.

Hoe we je adres gebruiken

We controleren je adres alleen op het moment dat je lid wordt van Premium Family of als je adres opnieuw moet worden geverifieerd. We traceren je locatie niet.

Voor het laatst bijgewerkt op: 23 oktober, 2020