Podcasts en shows

Luister naar je favoriete podcasts en shows en ontdek er nog veel meer op Spotify.

• Ontvang aanbevolen en uitgelichte podcasts en shows.
  • Sla de podcasts en shows die je leuk vindt op. Nieuwe afleveringen worden dan automatisch voor je opgeslagen.
  • Download podcasts en shows voor wanneer je geen internetverbinding hebt.

Opmerking: Spotify speelt geen advertenties af die de luisterervaring van Premium-abonnees onderbreken, maar sommige makers van podcasts en shows voegen mogelijk wel advertenties, aanbevelingen van producten door de host of berichten van sponsors aan hun afleveringen toe.

Zoeken en afspelen

1. Tik op Zoeken .
  2. Tik onder Alles doorzoeken op Podcasts en shows.
  3. Blader door uitgelichte afleveringen of scrol omlaag om per categorie te bladeren.
  4. Selecteer een podcast of show om de pagina en alle beschikbare afleveringen te bekijken.
  5. Tik erop  om te beginnen met luisteren.

Opslaan

Tik op VOLGEN op de pagina van de podcast of show om deze in je Bibliotheek op te slaan onder Podcasts

Podcasts en shows die je volgt, kun je vinden op het tabblad Shows in het gedeelte Podcasts in je Bibliotheek. Nieuwe afleveringen verschijnen automatisch in het tabblad Afleveringen.

Tik op VOLGEND op de pagina van de podcast of show om deze te ontvolgen.

Downloaden

Tik op  op een podcast of show om deze te downloaden.

Opmerking: Je hebt Premium nodig om shows te downloaden.

Meer informatie over downloads vind je hier.

Meer afspeelopties

Deze opties kun je vinden in de weergave Wordt nu afgespeeld.

• Tik op  om de afspeelsnelheid te bepalen.
  • Tik op  om 15 seconden vooruit te gaan of op  om 15 seconden terug te gaan.
  • Tik op  (iOS)  (Android) rechtsboven in de pagina of rechts naast de titel van de aflevering om:
    • Meer informatie te krijgen over de aflevering.
    • Afleveringen te downloaden om offline te beluisteren.
    • Te delen met je vrienden en op je sociale kanalen.
    • Hem in je Wachtrij te plaatsen.
  • Tik op  op de pagina om afleveringen te sorteren en filteren.

Zoeken en afspelen

1. Klik op Bladeren  in het menu aan de linkerkant.
  2. Klik op Podcasts en shows.
  3. Blader door uitgelichte afleveringen of scrol omlaag om per categorie te bladeren.
  4. Plaats je muisaanwijzer op de omslag en klik op de afspeelknop  om te beginnen met luisteren, of klik op de titel om meer afleveringen te bekijken.

Opslaan

• Klik op VOLGEN op de pagina om hem op te slaan in Podcasts in je Bibliotheek
  • Tik op VOLGEND op pagina om hem te ontvolgen.

Meer afspeelopties

Deze opties kun je vinden in de weergave Wordt nu afgespeeld.

• Tik op  om de afspeelsnelheid te bepalen.
  • Tik op  om 15 seconden vooruit te gaan of op  om 15 seconden terug te gaan.

Voor: alleen podcasts

Zoeken en afspelen

1. Klik op Home .
  2. Klik op PODCASTS.
  3. Blader door uitgelichte afleveringen of scrol omlaag om per categorie te bladeren.
  4. Plaats je muisaanwijzer op de omslag en klik op de afspeelknop  om te beginnen met luisteren, of klik op de titel om meer afleveringen te bekijken.

Opslaan

• Klik op OPSLAAN IN BIBLIOTHEEK op de podcastpagina om deze op te slaan.
  • Je kunt podcasts die je opslaat, vinden in je Bibliotheek op het tabblad PODCASTS
  • Als je een podcast wilt verwijderen, klik je op VERWIJDEREN UIT BIBLIOTHEEK.

Meer afspeelopties

In de weergave Wordt nu afgespeeld klik je op  om 15 seconden vooruit te gaan of op  om 15 seconden terug te gaan.

Voor het laatst bijgewerkt op: 14 oktober, 2020