Inhoud melden

Meld het als je een van de volgende dingen tegenkomt, zodat onze teams het probleem kunnen onderzoeken:

• Expliciete nummers
  • Aanstootgevende of inbreukmakende inhoud
  • Niet-werkende of onjuiste inhoud

Opmerking: we nemen de zorgen van klanten over inhoud bijzonder serieus. Misbruik van dit meldingsproces kan ertoe leiden dat je Spotify-account wordt beëindigd.

Expliciete nummers

Voor: mobiel en tablet

Als je een nummer tegenkomt dat het label 'Expliciet' moet krijgen:

1. Tik op  (iOS)  (Android) naast het nummer.
  2. Selecteer Expliciete inhoud melden

Niet-werkende of onjuiste inhoud

Als een nummer of album niet goed wordt afgespeeld op Spotify, of als de bijbehorende informatie (zoals de titel, albumhoes of releasedatum) onjuist is, kun je dit aan ons melden.

Controleer eerst of er geen technisch probleem is:

• Zorg ervoor dat je app up-to-date is
  • Speel het nummer af op een ander apparaat of met onze webplayer
  • Speel het nummer af via een andere wifi- of dataverbinding

Als er geen technisch probleem is:

1. Ga naar ons contactformulier.
  2. Kies Een beschadigd nummer/album rapporteren.
  3. Klik op IK HEB NOG STEEDS HULP NODIG.

Opmerking: als je een artiest bent, kan je label of distributeur je helpen om problemen met je muziek op te lossen.

Afbeeldingen, playlists of tekst

Aanstootgevende of inbreukmakende afbeeldingen, playlists of teksten die door een andere luisteraar of een artiest aan Spotify zijn toegevoegd, kunnen via de app worden gemeld.

1. Tik in een playlist of het profiel van een artiest op  (iOS)  (Android).
  2. Tik op Misbruik melden. Er wordt een formulier geopend in je browser.
  3. Vul het formulier in en tik op Verzenden.
  1. Klik met de rechtermuisknop op de titel van de playlist of de naam van de artiest.
  2. Selecteer Melden. Er wordt een formulier geopend in je browser.
  3. Vul het formulier in en tik op Verzenden.

Een juridische claim indienen voor inhoud

Breng ons op de hoogte van inhoud die inbreuk maakt op je intellectuele eigendomsrechten.

Een juridische claim indienen voor inhoud

Wat gebeurt er nu?

Elke melding wordt per geval bekeken. We kunnen niet meteen op elke melding reageren, maar we zullen op ons eigen oordeel afgaan en ongepaste inhoud verwijderen.

Voor het laatst bijgewerkt op: 14 augustus, 2020