Premium Duo

Premium Duo is het abonnement voor twee mensen die op hetzelfde adres wonen. 

 • Elk lid heeft een eigen Premium Individueel-account, waardoor het niet nodig is om inloggegevens te delen.
 • Plus Duo Mix: een playlist die is gebaseerd op de smaak van beide abonnementsleden.
 • Deel playlists met elkaar om je bibliotheek samen te stellen.

Aan de slag

Door het afsluiten van een Premium Duo-abonnement word je de beheerder van het abonnement. Dit gaat als volgt: 

 • Betalingen afhandelen
 • Het adres instellen
 • Familieleden toevoegen/verwijderen

Meld je aan op www.spotify.com/duo.

Als je lid wilt worden, moet je: 

 • Op hetzelfde adres wonen als de beheerder van het abonnement (de persoon die het abonnement heeft gestart).
 • Inloggen op (of je aanmelden voor) je eigen account. 
  Opmerking: mogelijk moet de beheerder van het abonnement eerst uitloggen als hij of zij van hetzelfde apparaat gebruikmaakt.
 • Het juiste adres invoeren. 

De beheerder van het Duo-abonnement moet je een uitnodiging sturen om lid te worden. Hij of zij kan dit doen door zich aan te melden op https://www.spotify.com/account/duo/invite/. Daar kan ook het adres worden gecontroleerd.

Opmerking: als je al een Premium-abonnement hebt via een ander bedrijf, moet je dit eerst annuleren en wachten tot je huidige Premium-abonnement is geëindigd.

Je Premium Duo-abonnement beheren

De beheerder van het abonnement (de persoon die het abonnement heeft afgesloten) kan leden uitnodigen of verwijderen door in te loggen op zijn of haar Duo-pagina op https://www.spotify.com/account/duo/invite/

Degene die wordt uitgenodigd, moet inloggen op (of zich aanmelden voor) zijn of haar eigen account om een uitnodiging te kunnen openen. 

De beheerder van het abonnement moet mogelijk eerst uitloggen als hij of zij van hetzelfde apparaat gebruikmaakt.

Het is niet mogelijk om de beheerder van een Premium Duo-abonnement te wijzigen, maar de huidige beheerder kan het abonnement wel annuleren. Als alle accounts op de volgende betaaldatum zijn teruggezet naar een gratis abonnement, kan een nieuwe beheerder een nieuw abonnement afsluiten.

Als je verhuist of bij aanmelding de verkeerde gegevens hebt ingevoerd, kan de beheerder van het abonnement (de persoon die het abonnement heeft afgesloten) het adres wijzigen door in te loggen op zijn of haar Duo-pagina via www.spotify.com/account/duo

Bestaande leden kunnen worden gevraagd om het nieuwe adres te bevestigen om van het abonnement gebruik te kunnen blijven maken.

Je abonnement annuleren of overstappen:

 1. Log in op je accountpagina
 2. Klik onder Je abonnement op ABONNEMENT WIJZIGEN.
 3. Hier kun je overstappen op een ander Premium-abonnement of voor PREMIUM ANNULEREN kiezen onder Spotify Free.
  Opmerking: als je bent uitgenodigd voor het abonnement maar wilt overschakelen naar een andere, moet je eerst PREMIUM ANNULEREN kiezen. Je kunt je daarna voor elk abonnement aanmelden. 

Hulp nodig?

De beheerder van het Duo-abonnement voert bij aanmelding het adres in van het abonnement. Hij of zij kan het ingevoerde adres bekijken door in te loggen op zijn of haar Duo-pagina op www.spotify.com/account/duo.

Leden van het Duo-abonnement moeten dit adres invoeren voor het accepteren van een uitnodiging. 

Opmerking: we traceren je locatie niet. We controleren je adres alleen op het moment dat je je aanmeldt als lid.

Wordt je adres niet vermeld?

Als je adres niet automatisch wordt aangevuld, kun je het handmatig invoeren en Zoeken selecteren. 

Wanneer je het nog steeds niet kunt vinden, selecteer je een gebouw, straatnaam of een nabijgelegen openbare ruimte of gebouw.

Opmerking: gebruik niet het adres van iemand anders. 

Elk Duo-lid moet op zijn of haar gekozen apparaat zijn ingelogd op zijn of haar eigen account om te kunnen luisteren.

Op die manier kunnen alle familieleden tegelijkertijd luisteren, behoudt iedereen zijn of haar eigen playlists en opgeslagen muziek, en hoef je geen inloggegevens te delen.

Als je niet tegelijkertijd kunt luisteren, is iemand op het verkeerde account ingelogd. Deze persoon moet eerst uitloggen en daarna weer inloggen met het e-mailadres dat is gebruikt om aan het abonnement deel te nemen. 

De beheerder van het abonnement (de persoon die het abonnement heeft afgesloten) kan de accounts van leden bekijken op zijn of haar Duo-pagina op www.spotify.com/account/duo

We brengen de kosten alleen in rekening bij de beheerder van het abonnement (de persoon die het abonnement heeft afgesloten) en nooit bij uitgenodigde leden. We brengen de volledige kosten bij de beheerder in rekening, ongeacht de deelname van andere leden.

Heb je al Premium?

Als je al een Premium-abonnement rechtstreeks bij ons hebt, wordt de facturering automatisch aangepast. Je hoeft hiervoor niets te doen.

 • Als je een Premium Duo-abonnement beheert, kan de betaaldatum een paar dagen eerder zijn dan normaal om het prijsverschil tussen een Individueel en Duo Premium-abonnement te compenseren.
 • Als je lid wordt van een Duo-abonnement, dan betaalt de beheerder vanaf dat moment voor jouw account. De resterende tijd voor Premium waarvoor je al hebt betaald, wordt verbeurd.

Opmerking: als je al een Premium-abonnement hebt via een ander bedrijf, moet je dit eerst annuleren en wachten tot je huidige Premium-abonnement is geëindigd.

Je kunt dit allemaal bijhouden op je accountpagina.

Ja! Je kunt een bestaand account gebruiken om lid te worden van Premium Duo en zo je eigen opgeslagen muziek en playlists behouden. Andere leden van het abonnement gebruiken ook hun eigen accounts, zodat je je inloggegevens niet hoeft te delen.

Als je lid wordt van Duo op hetzelfde apparaat waarvan de uitnodiging is verzonden, moet je er eerst voor zorgen dat de beheerder is uitgelogd bij zijn of haar accountpagina.

Anders is de uitnodigingslink mogelijk verlopen. Vraag aan de beheerder van het abonnement of hij of zij je een nieuwe link stuurt door in te loggen op de Duo-pagina via www.spotify.com/account/duo.

Werkt het nog steeds niet? Probeer de link te openen in een incognito-/privévenster van je webbrowser.

Voor het laatst bijgewerkt op: 25 september, 2020