Internet en dataverbruik

Spotify heeft een wifiverbinding of mobiele data nodig om te kunnen werken.

Mobiele data

Je kunt het beste wifi gebruiken in plaats van mobiele data.

Als je geen wifi hebt, gebruikt de app je mobiele data.

Gegevensgebruik verminderen

Met Datasaver worden er minder afbeeldingen weergegeven en wordt de geluidskwaliteit verlaagd zodat de app minder data verbruikt.

1. Swipe naar links of tik op je profielfoto
  2. Tik op Instellingen en privacy
  3. Schakel Datasaver in.

Tip: onder Datasaver kun je ook Podcasts met alleen audio inschakelen. Hierdoor download je alleen de audio van podcasts en niet de video's.

Meer manieren om het mobiele dataverbruik te verminderen:

• Als je Premium hebt, kun je muziek downloaden en offline beluisteren.
    Tip: om ervoor te zorgen dat de app alleen via een wifiverbinding downloadt, schakel je Downloaden via mobiel uit in de instellingen van de app (onder Geluidskwaliteit).
  • Controleer je geluidskwaliteit. Bij hogere geluidskwaliteit is er meer dataverbruik.
  • Schakel Autoplay uit in de instellingen van je app. Hierdoor stopt de app met afspelen na de door jou geselecteerde nummers.
  • Gebruik wifi als je de app in het buitenland gebruikt. Raadpleeg je abonnement voor meer informatie over de roamingtarieven voor mobiele data.
  • Het kan zijn dat je apparaat een eigen datasaver heeft. Controleer de supportwebsite voor je apparaat.

Videogegevens

Video's verbruiken meer data dan muziek omdat de bestanden groter zijn, maar het dataverbruik van onze video's is vergelijkbaar met dat van andere populaire videokanalen.

Video's op podcasts

Sommige podcasts bevatten video's. Je kunt deze video's niet uitschakelen, maar ze worden alleen afgespeeld als je scherm op de podcast staat. Als je het scherm van de podcast verlaat of je apparaat vergrendelt, wordt alleen de audio afgespeeld.

Opmerking: bij het downloaden van een podcast wordt alleen de audio gedownload, niet de video.

Bewegende afbeeldingen bij Wordt nu afgespeeld

De bewegende afbeeldingen bij Wordt nu afgespeeld zijn onderdeel van een functie met de naam Canvas. Dit is een unieke vorm van artistieke expressie op Spotify.

Ze zijn kort en worden steeds herhaald, waardoor ze heel weinig data verbruiken. Nadat de afbeeldingen één keer zijn herhaald, is er geen extra data nodig om ze te blijven weergeven. Bovendien worden ze niet op de achtergrond afgespeeld.

Als je geen Canvas wilt, kun je deze functie uitschakelen:

1. Tik op Home .
  2. Tik op Instellingen .
  3. Schakel Canvas uit (onder Afspelen).

Bandbreedte

De app maakt gebruik van een deel van de internetbandbreedte van je apparaat om muziek af te kunnen spelen zonder onderbrekingen om te laden.

Om het bandbreedtegebruik verminderen:

• Sluit alle andere geopende apps die internet gebruiken
  • Als je Premium hebt, kun je muziek downloaden en offline beluisteren
  • Gebruik de Web Player