Spotify op Apple Watch

Speel muziek af via je pols met Spotify op je Apple Watch.

• Luister online en offline rechtstreeks vanaf je Watch (alleen Premium)
  • Gebruik de Spotify-app van je telefoon met je Watch
  • Gebruik Spotify Connect en bedien wat er op een ander apparaat wordt afgespeeld
    Opmerking: De Spotify Connect-website is alleen beschikbaar in het Engels.
  • Gebruik Siri om je muziek en podcasts te bedienen met spraakopdrachten

Neem Spotify op Apple Watch

Zo open je Spotify op je Apple Watch:

1. Open de Watch-app op je iPhone.
    Opmerking: je wordt gevraagd om de Apple Watch te koppelen als je dat nog niet hebt gedaan.
  2. Ga naar de sectie Beschikbare apps en installeer de Spotify-app.

Tip: je kunt ook apps op je Apple Watch downloaden via de App Store.

Spotify downloaden via de App Store

Spotify afspelen op Apple Watch

Spotify Premium-gebruikers kunnen muziek en podcasts streamen vanaf hun Apple Watch en deze ook downloaden om ze offline te kunnen afspelen (zonder internetverbinding).

Opmerking: gebruik je de gratis service van Spotify? Dan kun je niet rechtstreeks streamen of offline luisteren via je Watch. Je kunt de Watch gebruiken om Spotify op andere apparaten te bedienen.

Direct vanaf je horloge luisteren

Dit heb je nodig om vanaf je Watch af te spelen zonder je telefoon:

• Spotify Premium
  • Apple Watch Series 3 of later
  • watchOS 7.0 of hoger
  • Bluetooth-koptelefoon gekoppeld aan de Watch
  • Een mobiele of wifiverbinding

Offline luisteren

Je kunt minstens 10 uur (afhankelijk van je model) muziek en podcasts downloaden naar de Apple Watch, zodat je zonder internet kunt luisteren.

Opmerking: er is een limiet van 100 downloads per playlist.

Download nummers naar je Apple Watch vanuit de Watch-app

1. Swipe naar rechts om naar het startscherm te gaan.
  2. Zoek een playlist die je wilt downloaden en tik op Downloaden.

Opmerking: volg de onderstaande instructies om een podcast te downloaden vanaf je iPhone.

Om je downloads te vinden, swipe je naar rechts om het startscherm te openen en tik je op de map Downloads.

Nummers of podcasts downloaden naar je Apple Watch vanaf je iPhone

1. Ga naar een playlist of podcast die je wilt downloaden.
    Opmerking: je kunt geen afzonderlijke nummers downloaden, maar je kunt ze wel in een playlist zetten en die vervolgens downloaden.
  2. Tik op 3 stippen horizontaal.
  3. Tik op Downloaden naar Apple Watch.
    Tip: wil je dat het wat sneller gaat? Houd de Spotify-app dan open op de Watch en download via wifi in plaats van Bluetooth. Zet hiervoor je Bluetooth uit via de Instellingen-app (niet via het bedieningspaneel).

Om je downloads te vinden, swipe je naar rechts om het startscherm te openen en tik je op de map Downloads.

Werkt het niet?

Volg de stappen van Apple om te installeren of opnieuw te downloaden.