Premium Family

Opmerking: Premium Family verandert! Als je al een Family-abonnement beheert, ontvang je de komende weken een e-mail wanneer je abonnement is geüpgraded. Bekijk voor meer informatie de Wijzigingen in Premium Family.

Premium Family is het abonnement voor maximaal 6 familieleden die samenwonen. 6 Premium-accounts voor één kortingsprijs.

Je krijgt exclusieve toegang tot Family Mix! Een playlist op basis van de smaken van iedereen in je abonnement, zodat het hele gezin samen kan luisteren. Bovendien heb je ouderlijk toezicht op expliciete inhoud voor de leden van je abonnement.

Aan de slag

Je kunt een Premium Family-abonnement opzetten en gezinsleden hieraan toevoegen, of meedoen met het abonnement van iemand anders.

Elk lid heeft zijn eigen individuele Premium-account, dus het is niet nodig om inloggegevens te delen.

Alle leden van een Premium Family-abonnement moeten familieleden zijn die op hetzelfde adres wonen.

Opmerking: je kunt Premium Family niet aanschaffen met een cadeaubon of combineren met studentenkorting.

Als je een Premium Family-abonnement opzet, word je de beheerder van het abonnement en ben je verantwoordelijk voor:

• De maandelijkse betalingen voor het abonnement.
  • Het adres instellen waar iedereen woont.
  • Leden uitnodigen voor het abonnement.
  • Ouderlijk toezicht van de accounts van leden beheren.

Ga naar de Premium Family-pagina om je aan te melden.

Houd rekening met het volgende:

• Aan je Premium Family kun je maximaal 5 familieleden toevoegen.
  • Als je via een ander bedrijf een abonnement op Spotify Premium hebt afgesloten (bijv. via je internet-/mobiele provider), moet je dat abonnement annuleren voordat je je aanmeldt voor Premium Family.

Om lid te worden van een Premium Family-abonnement, moet je op hetzelfde adres wonen als de beheerder van het abonnement (de persoon die het abonnement heeft afgesloten).

Lid worden van een Family-abonnement

Opmerking: als je via een ander bedrijf een abonnement op Spotify Premium hebt afgesloten (bijv. via je internet-/mobiele provider), moet je dat abonnement annuleren.

1. Laat de beheerder je toevoegen aan het abonnement.
  2. Je ontvangt een uitnodigingslink. Open deze en selecteer UITNODIGING ACCEPTEREN.
  3. Selecteer INLOGGEN als je al een account hebt, of AANMELDEN als je nog geen Spotify-account hebt.
  4. We vragen je om je locatie te bevestigen om te controleren of je op hetzelfde adres woont als de beheerder van het abonnement.
    Opmerking: we traceren je locatie niet, we controleren alleen je adres op dit moment. Als je problemen ondervindt bij het vinden van je adres, kijk dan bij de veelgestelde vragen onderaan deze pagina.

Je Premium Family-abonnement beheren

De beheerder van het abonnement (degene die het heeft afgesloten) kan leden en abonnementsgegevens beheren via zijn/haar accountpagina in het tabblad Premium Family.

De beheerder van het abonnement kan leden toevoegen of verwijderen en bepalen wie expliciete inhoud op Spotify kan horen.

Opmerking: alleen de beheerder van het abonnement (degene die het heeft afgesloten) kan de leden beheren.

Een lid toevoegen

1. Ga naar je accountpagina.
  2. Selecteer Premium Family in het menu aan de linkerkant.
  3. Klik op TOEVOEGEN AAN FAMILY-ABONNEMENT.
  4. Klik op Uitnodigen voor Premium.
  5. Selecteer LINK KOPIËREN en deel deze link met de persoon die je wilt uitnodigen, of kies een optie om de link te delen met behulp van de gewenste berichtenservice.
    Opmerking: als degene die de uitnodiging accepteert dit doet op hetzelfde apparaat als waarop je de uitnodiging hebt verzonden, zorg er dan voor dat je eerst bent uitgelogd van je accountpagina.

Een lid verwijderen

1. Ga naar je accountpagina.
  2. Selecteer het lid dat je wilt verwijderen in het tabblad Premium Family.
  3. Klik op VERWIJDEREN UIT ABONNEMENT.
  4. Bevestig dat je dit lid wilt verwijderen.

Het is niet mogelijk om de beheerder van een Premium Family-abonnement te wijzigen. De huidige beheerder moet in dat geval eerst het abonnement opzeggen. Als op de volgende betaaldatum alle accounts zijn teruggezet naar een gratis abonnement, kan een nieuwe beheerder een nieuw abonnement opzetten.

Bij een verhuizing of als de verkeerde gegevens zijn ingevoerd bij het aanmelden, moet de beheerder van het abonnement het adres wijzigen:

1. Ga naar je accountpagina.
  2. Selecteer Premium Family in het menu aan de linkerkant.
  3. Klik onder je adres op ADRES WIJZIGEN.
  4. Bestaande leden kunnen worden gevraagd om het nieuwe adres te bevestigen om van het abonnement gebruik te kunnen blijven maken.

Een Premium Family-abonnement stopzetten of annuleren:

1. Log in op je abonnementspagina
  2. Selecteer WIJZIGEN OF ANNULEREN.
  3. Hier kun je kiezen of je naar een ander type betaald abonnement wilt overstappen, zoals een standaard Premium- of Premium for Students-abonnement, of terug wilt naar Spotify Free.

Opmerking: als je de beheerder van het abonnement bent en overstapt naar een ander type Premium of Spotify Free, worden alle andere abonnementsleden aan het eind van je huidige betaalperiode omgezet naar de gratis versie. Als je niet de beheerder van het abonnement bent, zijn wijzigingen die je maakt alleen van invloed op jouw account.

Veelgestelde vragen

Je kunt tijdens het aanmelden handmatig het adres voor het abonnement invoeren. Zorg ervoor dat je dit goed controleert, zodat de familieleden die je uitnodigt, kunnen bevestigen dat ze op hetzelfde adres wonen.

Kun je het niet vinden?

Als je adres niet automatisch wordt aangevuld, kun je het handmatig invoeren en daarna 'Zoeken' selecteren.

Als een bepaald adres nog steeds niet wordt gevonden, kun je het volgende proberen:

• Selecteer het gebouw waarin je woont als je het exacte huisnummer niet kunt vinden.
  • Selecteer de naam van de straat waarin je woont.
  • Selecteer een nabijgelegen openbare ruimte of openbaar gebouw.

Opmerking: gebruik niet het adres van iemand anders.

De familieleden die je uitnodigt, moeten exact hetzelfde adres gebruiken om lid te worden. Laat ze dus weten wat je hebt ingevoerd.

Als je aanwezig bent op het adres bent dat is ingevoerd voor het abonnement, kun je de locatieservices van je apparaat gebruiken om je adres te bevestigen.

Als je niet thuis bent of toegang tot je locatieservices niet wilt toestaan, kun je het adres handmatig invoeren.

Opmerking: we traceren je locatie niet. We controleren je adres alleen op het moment dat je je probeert aan te melden als lid.

Komt het adres niet overeen?

Vraag de persoon die je heeft uitgenodigd om het ingevoerde adres nogmaals te controleren. Je moet dat exacte adres gebruiken om lid te worden van Family.

Werkt de locatieservice niet?

Je kunt dit het beste proberen op een mobiel apparaat, of een andere webbrowser proberen. Als je dit op een mobiel doet, probeer dan de pagina te vernieuwen, een nieuwe browser te openen of probeer het een dag later opnieuw.

Als het nog steeds niet werkt, zijn hier enkele dingen om te controleren:

• Gebruik wifi in plaats van een dataverbinding.
  • Zorg ervoor dat je bent verbonden met je lokale netwerk (geen VPN- of proxyserver).

Instellingen voor locatieservice verschillen tussen apparaten en browsers. Sommige worden geactiveerd om in te schakelen wanneer je akkoord gaat, terwijl andere handmatig moeten worden ingeschakeld. Als je meer hulp nodig hebt, bekijk dan de ondersteuningspagina's van je apparaat of browser:

We brengen de kosten alleen bij de beheerder van het abonnement (de persoon die het abonnement heeft afgesloten) in rekening en nooit bij de uitgenodigde leden.

We brengen de volledige kosten bij de beheerder in rekening, ongeacht of een ander lid wordt van het abonnement.

Je kunt dit allemaal zien op je abonnementspagina.

De beheerder van het Premium Family-abonnement kan ervoor kiezen om inhoud op Spotify die als expliciet is gemarkeerd toe te staan of te blokkeren voor elk lid van het abonnement. Het blokkeren van expliciete inhoud voor een lid van het abonnement:

1. Ga naar je accountpagina.
  2. Selecteer Premium Family in het menu aan de linkerkant.
  3. Klik op het lid waarvan je niet langer wilt dat diegene expliciete inhoud hoort.
  4. Schakel Expliciete inhoud toestaan uit (grijs).

Opmerking: inhoud die we identificeren als expliciet is gebaseerd op informatie die we ontvangen van rechtenhouders. Het is mogelijk dat er alsnog expliciete inhoud wordt afgespeeld als je dit hebt geblokkeerd.

Meer weten over expliciete inhoud.

Ja! Je kunt een bestaand account gebruiken om lid te worden van Premium Family. Alle gegevens blijven behouden en blijven van jezelf, waaronder je opgeslagen muziek en playlists. Andere leden van het abonnement zullen ook hun eigen persoonlijke account gebruiken voor het abonnement.

Wat als ik al Premium heb?

Als je een Premium Family-abonnement beheert, kan de betaaldatum een paar dagen eerder zijn dan normaal. Dit komt door het prijsverschil tussen een Premium Family- en een standaard Premium-abonnement.

Als je lid wordt van een Family-abonnement, dan betaalt de beheerder vanaf dat moment voor jouw account. De resterende tijd voor Premium waarvoor je al hebt betaald, wordt verbeurd. Er zijn geen vergoedingen voor het omzetten van je huidige Premium-abonnement.

Of je nu het Family-abonnement beheert of er lid van wordt, als je via een ander bedrijf een abonnement op Premium hebt genomen (bijv. via je internet-/mobiele provider of iTunes), moet je dat abonnement eerst annuleren.

Je kunt dit allemaal zien op je abonnementspagina.

De uitnodigingslink is mogelijk verlopen. Vraag de beheerder van het abonnement om je een nieuwe link te sturen van zijn of haar accountpagina in het tabblad Premium Family.

Als je lid wordt van Family op hetzelfde apparaat waarop de uitnodiging is verzonden, moet je er eerst voor zorgen dat de beheerder zich heeft afgemeld van zijn of haar accountpagina.

Werkt het nog steeds niet? Probeer de link te openen in een incognito-/privévenster van je webbrowser.