Inzicht in mijn gegevens

Wanneer je de automatische functie Je gegevens downloaden gebruikt, ontvang je verschillende bestanden in de indeling JSON. JSON staat voor JavaScript Object Notation en is een gestructureerde, veelgebruikte indeling die zowel door computers als door mensen kan worden begrepen. Elk bestand bevat een ander type persoonlijke gegevens zoals hieronder beschreven:

Afspeellijst

Een overzicht van de gemaakte of opgeslagen playlists en opgeslagen nummers, waaronder:

1. Naam van playlist.
  2. Datum waarop de playlist voor het laatst is gewijzigd.
  3. Titels van nummers in de playlist.
  4. Namen van artiesten voor elk nummer.
  5. Namen van albums of afleveringen (bij podcasts).
  6. Naam van het lokale nummer, als de gebruiker lokaal opgeslagen audio heeft geüpload die op de Spotify-service moet worden afgespeeld.
  7. Alle beschrijvingen die door de gebruiker zijn toegevoegd aan de playlist.
  8. Het aantal volgers dat de playlist heeft.

Streaminggeschiedenis (audio, video en podcasts)

Een lijst met items (bijv. nummers, video's en podcasts) die in de afgelopen 90 dagen zijn beluisterd of bekeken, waaronder:

1. Datum en tijd waarop de stream is geëindigd met UTC-tijdnotatie (gecoördineerde wereldtijd).
  2. Naam van 'maker' voor elke stream (bijv. de artiestennaam als het gaat om een nummer).
  3. Namen van items die zijn beluisterd of bekeken (bijv. titel van het nummer of de naam van de video).
  4. 'msPlayed' staat voor hoeveel milliseconden het nummer werd beluisterd.

Bibliotheek

Een overzicht (op de datum van het verzoek) van de inhoud die is opgeslagen in Bibliotheek (nummers, podcasts en video's), waaronder:

1. Naam van de artiest voor elk item.
  2. Naam van het album.
  3. Naam van het opgeslagen nummer.
Zoekopdrachten
Een lijst met alle zoekopdrachten in de afgelopen 90 dagen, waaronder:

1. De datum waarop de zoekopdracht is uitgevoerd.
  2. Het type apparaat dat wordt gebruikt (zoals iOS, desktop)
  3. Landcode van de zoekopdracht
  4. De resulterende actie (bijvoorbeeld time-out, een andere interactie, enz.)
  5. msDuration: hoeveel milliseconden deze zoekopdracht heeft geduurd
  6. De ingevoerde zoekopdracht toont wat de gebruiker in het zoekveld heeft getypt.
  7. De geselecteerde zoekopdracht legt uit wat de gebruiker heeft geselecteerd uit de beschikbare zoekopties
  8. Gebruikersintentie wordt weergegeven als de gebruiker acties onderneemt vanuit de zoekresultaten (bijvoorbeeld het nummer afspelen of vooruit navigeren [om het nummer te tonen]).
  9. URI weergeven: Uniform Resource Identifier (URI) is een reeks tekens die op ondubbelzinnige wijze een bepaalde bron identificeert. Schema's die een concrete syntaxis en de bijbehorende protocollen specificeren, definiëren elke URI, indien beschikbaar.
Volgen

Dit omvat (indien beschikbaar) met betrekking tot het verzoek:

1. Het aantal volgers dat het account heeft.
  2. Het aantal andere accounts dat dit account volgt.
  3. Een lijst met artiesten die het account volgt.
Betalingen

Dit omvat gegevens over de betalingsmethode (indien beschikbaar):

1. Type - Het pastype, bijv. MasterCard, Visa enz. of een andere vorm van betaling, zoals een cadeaubon, Paypal.
  2. Pasnummer - Als de betalingsmethode via een pas loopt, zijn dit alleen de laatste vier cijfers.
  3. Vervaldatum pas - Als de betalingsmethode via een pas loopt, zijn dit alleen de vier cijfers van de vervaldatum (bijv. 07-18).
  4. Aanmaakdatum - De datum waarop de betalingsgegevens zijn verstrekt aan Spotify.
  5. Land van betaling - Het land waar de pas is uitgegeven, bijv. Verenigd Koninkrijk, Zweden.
  6. Postcode - De postcode waarop de pas is geregistreerd.
Gebruikersgegevens

Dit omvat (indien beschikbaar):

1. Spotify-gebruikersnaam.
  2. E-mailadres.
  3. Land.
  4. Aangemaakt via Facebook - Dit toont of het account is aangemaakt via Facebook.
  5. Gebruikers-ID Facebook - Dit is inbegrepen als de gebruiker Facebook-gegevensverwerking heeft ingeschakeld en zijn of haar Spotify-account heeft gekoppeld door via Facebook in te loggen of zijn of haar Spotify-account via Facebook heeft aangemaakt.
  6. Voorkeurslocatie.
  7. Geboortedatum.
  8. Geslacht.
  9. Postcode.
  10. Postadres.
  11. Mobiel nummer.
  12. Mobiele provider.
  13. Merk van je mobiele telefoon.
  14. Aanmaakdatum account - Dit is de registratiedatum van de gebruiker.
Family-abonnementGegevens Family-abonnement (als je over een Premium for Family-abonnement beschikt). Deze omvatten je adres, plaats, land, naam, provincie, straat en postcode.

Technische logboekbestanden

Als je ook een kopie van je technische logboekgegevens hebt ontvangen, zoek je naar het bestand 'Lees mij eerst' dat bij je gegevens wordt bijgevoegd voor een gedetailleerde beschrijving van de gegevens.