Is deze Spotify-e-mail legitiem?

Spotify zal nooit:

• Via e-mail vragen om persoonlijke informatie, zoals je:

• Betalingsinformatie.

• Wachtwoord.

• Burgerservicenummer of btw-nummer.

• Betalingen vragen via een derde partij (bijvoorbeeld Western Union).

• Een geldprijs beloven via e-mail.

• Je vragen om iets te downloaden uit onze e-mails.

E-mails over nieuwe logins

We sturen e-mails over nieuwe logins om je account te beschermen. Voor de veiligheid kun je deze e-mails niet uitschakelen.

Als je een login niet herkent, kun je hier hulp krijgen .

Heb je een verdachte e-mail (of phishing-e-mail) ontvangen?

Als je een e-mail niet vertrouwt die beweert afkomstig te zijn van Spotify (of als het e-mailadres van de afzender niet eindigt op '@spotify.com'), klik dan niet op de links en verstrek geen informatie.

Als je dat al wel hebt gedaan:

1. Stel je wachtwoord opnieuw in.

2. Wijzig je wachtwoord op andere sites waarvoor je hetzelfde wachtwoord gebruikt.

3. Neem contact op met je bank als je denkt dat je financiële gegevens mogelijk niet meer veilig zijn.

Een phishing-e-mail melden:

1. Stuur de e-mail door naar spoof@spotify.com.

2. Verwijder de e-mail.

Ons team zal het probleem onderzoeken en je laten weten of de e-mail legitiem is.

Voor het laatst bijgewerkt op: 28 mei, 2020