Is deze Spotify-e-mail legitiem?

Spotify zal nooit om persoonlijke informatie vragen via e-mail, zoals je:

• Betalingsinformatie
  • Wachtwoord
  • Burgerservicenummer of btw-nummer
  • Betalingen vragen via een derde partij (bijvoorbeeld Western Union)
  • Je vragen om iets te downloaden uit onze e-mails

E-mails over accountactiviteit

We sturen e-mails over accountactiviteit om je account te beschermen. Hiertoe behoren:

• Nieuwe logins
  • Nieuwe leden van een Family-of Duo-abonnement

Uit veiligheidsoverwegingen kun je deze e-mails niet uitschakelen.

Als je een activiteit ziet die je niet herkent, ga dan naar hulp bij accountovername.

Heb je een verdachte e-mail ontvangen?

Een e-mail is verdacht als de het adres van de afzender niet eindigt op “@spotify.com” of als je het gewoon niet zeker weet.

Reageer niet, klik niet op links en download niets in de e-mail. Als je dat al wel hebt gedaan:

1. Stel je wachtwoord opnieuw in.
  2. Wijzig je wachtwoord op andere sites waarvoor je hetzelfde wachtwoord gebruikt.
  3. Neem contact op met je bank als je denkt dat je financiële gegevens mogelijk niet meer veilig zijn.

Meld een verdachte e-mail

1. Stuur de e-mail door naar spoof@spotify.com.
  2. Verwijder de e-mail.

Ons team zal het probleem onderzoeken en je laten weten of de e-mail legitiem is.