Iemand heeft mijn account overgenomen

Als je een van de volgende dingen onverwachts in je account ziet, is je account misschien overgenomen.

• Je wachtwoord werkt niet meer.
  • Het e-mailadres dat is gekoppeld aan je account is gewijzigd.
  • Playlists zijn verdwenen of toegevoegd.
  • Je abonnement is gewijzigd.
    Opmerking: je betalingsgegevens worden nooit volledig weergegeven.
  • Het Facebook-profiel van iemand anders is aan je Spotify-account gekoppeld.

Wat moet ik doen als mijn account is overgenomen?

1. Stel eerst je wachtwoord opnieuw in.

Opmerking: als je e-mailadres is gewijzigd, ga dan direct naar stap 2.

1. Open het formulier voor het opnieuw instellen van je wachtwoord in een privé-/incognitovenster en kies een sterk wachtwoord dat je nog niet eerder hebt gebruikt.
  2. Ga naar je accountpagina en klik op OVERAL UITLOGGEN.

Wij raden je ook sterk aan om het wachtwoord te wijzigen voor:

• Het e-mailadres dat is gekoppeld aan je Spotify-account (bijvoorbeeld met Gmail, Hotmail, enz.)
  • Elk Facebook-profiel dat is gekoppeld aan je Spotify-account. Je kunt ervoor zorgen dat jij de enige bent die momenteel is ingelogd op je Facebook-account in je Facebook-instellingen, onder Beveiliging en aanmelding > Waar je bent aangemeld.
  • Elke service waar je hetzelfde wachtwoord gebruikt als Spotify.

2. Neem vervolgens contact met ons op.

Opmerking: we hebben mogelijk een screenshot nodig van je Spotify-betalingsbewijs of bankafschrift voor veiligheidsdoeleinden. Zorg dat je deze bij de hand hebt wanneer je contact met ons opneemt (en zorg ervoor dat je volledige creditcardnummer, de verloopdatum of driecijferige code niet zichtbaar zijn).

1. Ga naar ons contactformulier.
  2. Selecteer Inloggen.
  3. Kies Ik kan niet inloggen bij Spotify
  4. Klik op IK HEB NOG STEEDS HULP NODIG.

We nemen dan alle nodige stappen om je account te beveiligen en om je weer toegang te geven.

Veelgestelde vragen

We kunnen je verzekeren dat onze platform- en gebruikersgegevens volledig beveiligd zijn. Accounts worden doorgaans gehackt als gevolg van een beveiligingsinbreuk op een andere service. Als je hetzelfde wachtwoord gebruikt voor meerdere services, lopen ze allemaal het gevaar om gehackt te worden als er een beveiligingsinbreuk is op een van die services.

We gebruiken strenge beveiligingsprocedures om je gegevens te beschermen. Ga naar Je Spotify-account beveiligen om te kijken welke extra maatregelen je kunt nemen.

Soms laat Spotify apparaten zien die zich dicht bij Apparaten beschikbaar bevinden (die zie je in de balk Wordt nu afgespeeld op mobiel of door rechtsonder in de desktop op  te klikken). Maak je geen zorgen, apparaten in deze lijst die niet van jou zijn, hebben geen toegang tot je account.

Als je een bericht ziet dat je account ergens anders wordt gebruikt en je herkent dat apparaat niet, ben je mogelijk nog ingelogd op je account op het apparaat van iemand anders. Vraag de eigenaar van het apparaat om op je account uit te loggen als je geen toegang hebt tot dat apparaat. Je kunt ook op afstand uitloggen vanaf je accountpagina . Voor de zekerheid kun je je wachtwoord wijzigen.

Raadpleeg Account is ergens anders in gebruik voor meer informatie.