Je account beschermen

Spotify hecht veel belang aan de beveiliging van je persoonsgegevens. Ons veiligheidsteam is voortdurend bezig met het veiligstellen van je account en je persoonsgegevens.

Er zijn echter ook maatregelen die je zelf moet treffen voor de bescherming van je Spotify-account:

Wachtwoorden

Om je account zo goed mogelijk te beveiligen, raden we je aan:

• Een lang wachtwoord te kiezen dat uit een combinatie van letters, cijfers en speciale tekens bestaat.
  • Voor elke onlineservice die je gebruikt een ander wachtwoord te kiezen. Op deze manier loop je niet het risico dat al je serviceaccounts in gevaar komen als één van je accounts in de verkeerde handen valt.
  • Je wachtwoord regelmatig te wijzigen.
  • We hebben het heel makkelijk gemaakt om je wachtwoord te wijzigen of te resetten, dus je kunt dit op elk moment doen.
  • Raadpleeg onze handleiding over verdachte e-mails.

Software

Het is raadzaam om de firmware, het besturingssysteem en/of de antivirussoftware van je apparaat up-to-date te houden voor je algehele online beveiliging. Als je hierbij hulp nodig hebt, kun je de ondersteuningspagina's voor je apparaat en/of software raadplegen.

Toegang van apps van derden verwijderen

Als iemand ongeoorloofde toegang tot je account heeft, raden we je aan om alle apps van derden te verwijderen die toegang hebben tot je Spotify-account, aangezien deze misschien zijn gecompromitteerd. Je kunt ze daarna opnieuw toegang verlenen als je dat wilt.

Uitloggen na het gebruik van Spotify op openbare apparaten

Vergeet nooit om uit te loggen nadat je Spotify hebt gebruikt, of je nu op je werk, op school of in de bibliotheek bent, of simpelweg apparaten gebruikt die niet van jou zijn. Zo voorkom je dat anderen toegang hebben tot je account.