Veranderingen aan het privacybeleid van Spotify

Bij Spotify willen we jou als gebruiker de beste ervaring bieden en er zo voor zorgen dat je niet alleen vandaag, maar ook morgen en overmorgen geniet van onze service. We willen zo open en transparant mogelijk zijn over de persoonlijke gegevens die we verzamelen, gebruiken en delen om onze service te leveren.

Wat is er aan de hand?

Vandaag maken we enkele veranderingen bekend binnen ons privacybeleid, die ingaan op 25 mei 2018. De wijzigingen weerspiegelen de strengere transparantie-eisen van de Algemene Verordening Gegevensbescherming van de Europese Unie (de AVG).

Zoals altijd streven we ernaar je te voorzien van duidelijke en eenvoudige informatie over de persoonlijke data die we verzamelen en gebruiken en hoe we deze data beschermen met ons privacybeleid. De verbeteringen van dit privacybeleid die we vandaag aankondigen geven helderheid en aanvullende informatie over:

• privacyrechten en hoe je die uitoefent;
  • hoe we persoonlijke gegevens verzamelen, gebruiken, delen en beschermen;
  • de juridische basis die we gebruiken voor het verwerken van persoonlijke gegevens.

De komende weken introduceren we enkele nieuwe functies die hierbij helpen. Er komt onder meer een nieuw privacycentrum op Spotify.com en een nieuwe pagina voor privacy-instellingen onder Account om beter inzicht te krijgen in je privacy-keuzes. Hier vind je ook een nieuwe ‘Download my Data’-knop.

Wat is nieuw?

• Jouw persoonlijke gegevens en rechten – In ons privacybeleid vind je extra informatie over welke persoonlijke gegevens we van jou verzamelen, hoe we die gebruiken en hoe we die delen. Daarnaast vind je er aanvullende informatie over de nieuwe, uitgebreidere rechten die je hebt voor wat betreft je persoonlijke gegevens.
  • Het privacycentrum – Met het nieuwe privacycentrum op Spotify.com krijg je meer inzicht in de manier waarop jouw persoonlijke gegevens worden gebruikt en welke mogelijkheden jij als Spotify-gebruiker hebt om je privacy-instellingen te beheren.
  • Nieuwe pagina voor privacy-instellingen – De nieuwe pagina voor privacy-instellingen vind je op de Account-pagina. Hiermee krijg je nog meer nieuwe mogelijkheden om je privacy-instellingen te beheren en kun je persoonlijke gegevens downloaden via de nieuwe ‘Download my Data’-knop.
  • Nieuwe privacy-contactinformatie – We hebben ons privacybeleid geüpdatet: nu vind je hierin informatie over de manier waarop je contact kunt opnemen met onze Data Protection Officer en de juiste privacy-toezichthouders. Iedereen die vragen of zorgen over gegevensbescherming heeft, kan rechtstreeks contact met hen opnemen.

Wat is niet veranderd?

Wat niet is veranderd, is dat we ons continu blijven inzetten om jouw privacy te waarborgen en om jou dus de controle te geven over de persoonlijke gegevens die je met ons deelt. De privacy en de veiligheid van persoonlijke gegevens van gebruikers is heel belangrijk voor ons.

Bedankt voor je gebruik van Spotify.

Geniet van de muziek!