Rechten voor gegevens en privacyinstellingen

Je privacy en de bescherming van je persoonlijke gegevens hebben onze hoogste prioriteit en dat zal zo blijven.

Daarom hebben we een Privacycentrum gemaakt, om de belangrijkste gedeeltes uit ons Privacybeleid te benadrukken en om meer informatie te geven over de rechten en de invloed die je hebt in verband met je persoonlijke gegevens.

Bekijk onze Veelgestelde vragen hieronder voor meer informatie over je rechten met betrekking tot gegevens en de mogelijke privacyinstellingen.

Ja, dat kan!

Je kunt een zipbestand krijgen met een kopie van de meeste van je persoonlijke gegevens met de geautomatiseerde functie Je gegevens downloaden in het gedeelte Privacyinstellingen op je accountpagina. De download bevat informatie over je playlists, streaminggeschiedenis, zoekopdrachten (in de afgelopen 90 dagen), een lijst met items die zijn opgeslagen in Bibliotheek, het aantal volgers dat je hebt, het aantal en de namen van de andere gebruikers en artiesten die je volgt, en je betalings- en abonnementsgegevens. Zie het gedeelte Hoe kan ik meer inzicht krijgen in de download van mijn persoonlijke gegevens? hieronder voor meer informatie over wat is opgenomen in elk bestand van je download.

Als je ook de technische logboekinformatie wilt ontvangen die we verzamelen om problemen met de Spotify-service en de uitgebreide streaminggeschiedenis op te lossen of als je een speciaal gegevensverzoek hebt, neem dan contact op met onze klantenservice of stuur een e-mail naar privacy@spotify.com om je verzoek te verduidelijken.

Wanneer je de automatische functie Je gegevens downloaden gebruikt, ontvang je verschillende bestanden die elk een ander type persoonlijke gegevens bevatten. Zie Inzicht in mijn gegevens voor een beschrijving van deze gegevens.

Als je ook een kopie van je technische logboekgegevens hebt ontvangen, kun je een volledige beschrijving van de verstrekte gegevens vinden in het bestand 'Lees mij eerst' dat bij je gegevens wordt bijgevoegd.

Privacyinstellingen

In het onderdeel Privacyinstellingen van je accountpagina vind je de mogelijkheid om toestemming te beperken of in te trekken voor de volgende soorten persoonlijke gegevens van jou die worden verwerkt:

• Voor luisteraars met de gratis service - Gegevens die we gebruiken om advertenties af te spelen waarvan we denken dat die relevant zijn voor jou (bijvoorbeeld aangepaste advertenties).
  • Voor wie zich via Facebook heeft aangemeld bij Spotify of voor wie het account gekoppeld heeft aan Facebook. Je Facebook-naam, je Facebook-profielfoto en je Facebook-vrienden die Facebook met ons deelt. Dit is exclusief de vereiste gegevens om via Facebook in te loggen.

Meldingsinstellingen

Wanneer je een Spotify-account maakt, zeg je standaard toe om de volgende meldingen via e-mail en op je mobiele apparaat te ontvangen. Maar je kunt dit op ieder moment wijzigen via je Berichtinstellingen:

• Productnieuws – Informatie over hoe je aan de slag kunt met Spotify, details over nieuwe functies en de nieuwste productupdates op Spotify.
  • Spotify-nieuws en aanbiedingen - Informatie over nieuws, promoties en evenementen, voor jou uitgezocht.
  • Aanbevolen muziek - Informatie over muziek waarvan we denken dat je die leuk vindt.
  • Nieuwe muziek - Informatie over nieuwe nummers van artiesten die je volgt of misschien leuk vindt.
  • Updates voor playlists - Updates voor playlists die je volgt.
  • Concertmeldingen - Updates over liveshows bij jou in de buurt, van artiesten die je leuk vindt.
  • Artiestenupdates - Informatie over de artiesten waar je naar luistert en aanbevelingen voor artiesten waarvan we denken dat je ze leuk vindt.

App-instellingen

Klik in de desktop-app op het pijltje  in de rechterbovenhoek en vervolgens op Instellingen om de volgende instellingen te bepalen:

Verbinden met Facebook

• Je Spotify-account verbinden met Facebook - Als je deze optie selecteert, kun je bij Spotify inloggen met je Facebook-account.

Je playlists en activiteit delen

• Nieuwe playlists automatisch openbaar maken - Als je nieuwe playlists maakt, worden deze automatisch openbaar gemaakt. Dit kun je op elk moment uitschakelen.
  • Privésessie - Als je Privésessie inschakelt, wordt de muziek waar je naar luistert niet weergegeven in Onlangs afgespeeld, het wordt niet gepubliceerd in Activiteiten van vrienden en je Topartiesten worden niet bijgewerkt. Privésessie is standaard uitgeschakeld.
    Opmerking: wanneer je Privésessie inschakelt, wordt dit weer uitgeschakeld wanneer je Spotify opnieuw opstart, of als je een langere tijd niet actief bent.
  • Activiteit publiceren - Je luisteractiviteit wordt gepubliceerd in Activiteiten van vrienden. Dit kun je op elk moment uitschakelen.
  • Mijn Onlangs afgespeelde artiesten weergeven - Je Onlangs afgespeelde artiesten worden automatisch openbaar gemaakt. Dit kun je op elk moment uitschakelen.

Als je geen toestemming geeft, kan Spotify je Facebook-gebruikersnaam, je Facebook-profielfoto en je Facebook-vrienden niet verwerken.

We zullen echter wel de benodigde gegevens blijven verwerken om je bij Spotify aan te melden met je Facebook-account.  Als je je via Facebook voor Spotify hebt aangemeld, of als je je account aan Facebook hebt gekoppeld, is dit inclusief je bij Facebook geregistreerde e-mailadres, je bij Facebook geregistreerde geboortedatum en je bij Facebook geregistreerde geslacht.

Als je geen toestemming geeft, kan Spotify geen aangepaste advertenties weergeven die zijn gebaseerd op gegevens van derden. Dit heeft geen effect op het aantal advertenties dat je te zien krijgt als je de gratis service gebruikt, maar het betekent dat je advertenties te zien krijgt die niet zo relevant voor je zijn.

Spotify moet een aantal persoonlijke gegevens verwerken om de Spotify-service te kunnen aanbieden. Om die persoonlijke gegevens te verwijderen, moet je je account afsluiten.

Je kunt het verwerken van bepaalde typen gegevens beheren vanaf je accountpagina of rechtstreeks vanaf de Spotify-app (zie 'Hoe bepaal ik welke persoonlijke gegevens van mij worden verwerkt?' hierboven voor meer informatie).

Als je je persoonlijke Spotify-gegevens naar een andere service wilt overdragen, kun je er een kopie van downloaden in een indeling die door machines te lezen is, via het gedeelte Privacyinstellingen op je accountpagina. Deze pagina bevat ook instructies om toegang te krijgen tot je gegevens en een overzicht van de soorten gegevens die je kunt ontvangen.

Je kunt je persoonlijke gegevens bijwerken in het gedeelte Profiel bewerken op je accountpagina.