rechten voor gegevens en privacyinstellingen

Je privacy en de bescherming van je persoonlijke gegevens hebben onze hoogste prioriteit, en dat zal zo blijven.

Daarom hebben we een Privacycentrum gemaakt, om de belangrijkste gedeeltes uit ons Privacybeleid te benadrukken en om meer informatie te geven over de rechten en de invloed die je hebt in verband met je persoonlijke gegevens.

Bekijk onze FAQ hieronder voor meer informatie over je rechten met betrekking tot gegevens en de mogelijke privacyinstellingen.

Ja, je kunt een kopie van je gegevens downloaden door op de knopVerzoek te klikken onder het onderdeel Privacyinstellingen van je accountpagina. Deze pagina bevat ook instructies om toegang te krijgen tot je gegevens en een overzicht van de soorten gegevens die je kunt ontvangen.

Hier is een overzicht van wat de download zal bevatten:

Type gegevens Beschrijving
Playlists

Een overzicht van de gemaakte of opgeslagen playlists en opgeslagen nummers, waaronder:

1. Naam van playlist.
  2. Datum waarop de playlist voor het laatst is gewijzigd.
  3. Titels van nummers in de playlist.
  4. Namen van artiesten voor elk nummer.
  5. Alle beschrijvingen die door de gebruiker zijn toegevoegd aan de playlist.
  6. Het aantal volgers dat de playlist heeft.
Streaminggeschiedenis (audio, video en podcasts)

Een lijst met items (bijv. nummers, video's en podcasts) die in de afgelopen 90 dagen zijn beluisterd of bekeken, waaronder:

1. Naam van 'maker' voor elke stream (bijv. de artiestennaam als het gaat om een nummer).
  2. Namen van items die zijn beluisterd of bekeken (bijv. titel van het nummer of de naam van de video).
  3. Datum en tijd van de stream.
Bibliotheek

Een overzicht (op de datum van het verzoek) van de inhoud die is opgeslagen in Bibliotheek (nummers, podcasts en video's), waaronder:

1. Naam van de artiest voor elk item.
  2. Naam van het album.
  3. Namen van opgeslagen items.
Zoekopdrachten

Een lijst met alle zoekopdrachten in de afgelopen 90 dagen, waaronder:

1. Inhoud van elke zoekopdracht.
  2. De datum waarop de zoekopdracht is uitgevoerd.
Volgers

Dit omvat (indien beschikbaar) met betrekking tot het verzoek:

1. Het aantal volgers dat het account heeft.
  2. Het aantal andere accounts dat dit account volgt.
  3. Een lijst met artiesten die het account volgt.
Betalingsgegevens

Dit omvat gegevens over de betaalmethode (indien beschikbaar):

1. Type - Het pastype, bijv. MasterCard, Visa enz. of een andere vorm van betaling, zoals een cadeaubon, Paypal.
  2. Pasnummer - Als de betalingsmethode via een pas loopt, zijn dit alleen de laatste vier cijfers.
  3. Vervaldatum pas - Als de betalingsmethode via een pas loopt, zijn dit alleen de vier cijfers van de vervaldatum (bijv. 07-18).
  4. Aanmaakdatum: De datum waarop de betalingsgegevens zijn verstrekt aan Spotify.
  5. Land van betaling - Het land waar de pas is uitgegeven, bijv. Verenigd Koninkrijk, Zweden.
  6. Postcode - De postcode waarop de pas is geregistreerd.
Abonnementsgegevens

Dit omvat (indien beschikbaar):

1. Spotify-gebruikersnaam.
  2. E-mailadres.
  3. Land.
  4. Aangemaakt via Facebook - dit toont of het account is aangemaakt via Facebook.
  5. Gebruikers-ID Facebook - dit is inbegrepen als de gebruiker zijn of haar account via Facebook heeft gemaakt.
  6. Voorkeurslocatie.
  7. Geboortedatum.
  8. Geslacht.
  9. Postcode.
  10. Mobiel nummer.
  11. Mobiele provider.
  12. Merk van je mobiele telefoon.
  13. Gebruiker gemaakt - dit is de registratiedatum van de gebruiker.

Privacyinstellingen

In het onderdeel Privacyinstellingen van je accountpagina vind je de mogelijkheid om toestemming te beperken of in te trekken voor de volgende soorten persoonlijke gegevens van jou die worden verwerkt:

• Voor luisteraars met de gratis service - Gegevens die we gebruiken om advertenties af te spelen waarvan we denken dat die relevant zijn voor jou (bijvoorbeeld aangepaste advertenties).
  • Voor wie zich via Facebook heeft aangemeld bij Spotify of voor wie het account gekoppeld heeft aan Facebook. Je Facebook-naam, je Facebook-profielfoto en je Facebook-vrienden die Facebook met ons deelt. Dit is exclusief de vereiste gegevens om via Facebook in te loggen.

Meldingsinstellingen

Wanneer je een Spotify-account maakt, zeg je standaard toe om de volgende meldingen via e-mail en op je mobiele apparaat te ontvangen. Maar je kunt dit op ieder moment wijzigen via je Berichtinstellingen:

• Productnieuws – Informatie over hoe je aan de slag kunt met Spotify, details over nieuwe functies en de nieuwste productupdates op Spotify.
  • Spotify-nieuws en aanbiedingen - Informatie over nieuws, promoties en evenementen, voor jou uitgezocht.
  • Aanbevolen muziek - Informatie over muziek waarvan we denken dat je die leuk vindt.
  • Nieuwe muziek - Informatie over nieuwe nummers van artiesten die je volgt of misschien leuk vindt.
  • Updates voor playlists - Updates voor playlists die je volgt.
  • Concertmeldingen - Updates over liveshows bij jou in de buurt, van artiesten die je leuk vindt.
  • Artiestenupdates - Informatie over de artiesten die je luistert en aanbevelingen voor artiesten waarvan je denken dat je ze leuk vindt.

App-instellingen

Klik in de desktop-app op en vervolgens op Instellingen om de volgende instellingen te bepalen:

Verbinden met Facebook

• Je Spotify-account verbinden met Facebook - Als je deze optie selecteert, kun je bij Spotify inloggen met je Facebook-account.

Je playlists en activiteit delen

• Nieuwe playlists automatisch openbaar maken - Als je nieuwe playlists maakt, worden deze automatisch openbaar gemaakt. Dit kun je op elk moment uitschakelen.
  • Privésessie - Als je Privésessie inschakelt, wordt de muziek die je luistert niet weergegeven in Onlangs afgespeeld, het wordt niet gepubliceerd in Activiteiten van vrienden en je Topartiesten worden niet bijgewerkt. Privésessie is standaard uitgeschakeld.
    Opmerking: wanneer je Privésessie inschakelt, wordt dit weer uitgeschakeld wanneer je Spotify opnieuw opstart, of als je een langere tijd niet actief bent.
  • Activiteit publiceren - Je luisteractiviteit wordt gepubliceerd in Activiteiten van vrienden. Dit kun je op elk moment uitschakelen.
  • Mijn Topartiesten weergeven - De artiesten waar je op dit moment het vaakst naar luistert (ook wel Topartiesten) worden automatisch openbaar gemaakt. Dit kun je op elk moment uitschakelen.

Als je geen toestemming geeft, kan Spotify je Facebook-gebruikersnaam, je Facebook-profielfoto en je Facebook-vrienden niet verwerken.

We zullen echter wel de benodigde gegevens blijven verwerken om je bij Spotify aan te melden met je Facebook-account.  Als je je via Facebook voor Spotify hebt aangemeld, of als je je account aan Facebook hebt gekoppeld, is dit inclusief je bij Facebook geregistreerde e-mailadres, je bij Facebook geregistreerde geboortedatum en je bij Facebook geregistreerde geslacht.

Als je geen toestemming geeft, kan Spotify geen aangepaste advertenties weergeven die zijn gebaseerd op gegevens van derden. Dit heeft geen effect op het aantal advertenties dat je te zien krijgt als je de gratis service gebruikt, maar het betekent dat je advertenties te zien krijgt die niet zo relevant voor je zijn.

Spotify moet een aantal persoonlijke gegevens verwerken om de Spotify-service te kunnen aanbieden. Om die persoonlijke gegevens te verwijderen, moet je je account afsluiten.

Je kunt het verwerken van bepaalde typen gegevens beheren vanaf je accountpagina of rechtstreeks vanaf de Spotify-app (zie 'Hoe bepaal ik welke persoonlijke gegevens van mij worden verwerkt?' hierboven voor meer informatie).

Als je je persoonlijke Spotify-gegevens naar een andere service wilt overdragen, kun je er een kopie van downloaden in een indeling die door machines te lezen is, via het onderdeel Privacyinstellingen op je accountpagina. Deze pagina bevat ook instructies om toegang te krijgen tot je gegevens en een overzicht van de soorten gegevens die je kunt ontvangen.

Je kunt je persoonlijke gegevens bijwerken in het onderdeel Profiel bewerken op je accountpagina.