Problemen met betalingen oplossen

Doe het volgende als je betaling niet kan worden verwerkt.

Opmerking: als je bent geabonneerd op Premium met een van onze betalingspartners (zoals iTunes of je mobieletelefoonprovider/internetprovider), kun je contact opnemen met dat bedrijf voor informatie over je betalingen.

 1. Is je betalingsmethode geldig in hetzelfde land dat is geregistreerd op je Spotify-account?
  Het land van je betalingsmethode moet overeenkomen met het land in je Spotify-profiel, zodat we je locatie kunnen verifiëren.
  Lees hier hoe je het land in je account kunt wijzigen.
 2. Is de betaalkaart verlopen of geannuleerd?
  Neem contact op met je bank of creditcardmaatschappij voor meer informatie of om een nieuwe kaart aan te vragen. Daarna probeer je je opnieuw aan te melden met de bijgewerkte betalingsgegevens.
 3. Heb je de juiste gegevens ingevoerd?
  Controleer of je je gegevens correct hebt ingevoerd, vooral de drie cijfers aan de achterkant van je kaart (de CVV-/CVC-beveiligingscode). Controleer ook of je genoeg saldo op de bank hebt :) 
 4. Is je betaalkaart geschikt voor aankopen in het buitenland, online aankopen en terugkerende betalingen?
  Je kunt contact opnemen met je bank of creditcardmaatschappij om dit te controleren. Het is ook mogelijk dat je kaart moet worden ingesteld voor online 3D Secure-transacties. Voorbeelden hiervan zijn 'Verified by Visa' en 'Mastercard SecureCode'.

Werkt het nog steeds niet?

Als je al het bovenstaande hebt gecontroleerd en je nog steeds niet kunt aanmelden voor een abonnement, kun je ook de volgende oplossingen proberen:

 • Wacht een paar dagen en probeer het dan opnieuw. 
  Mogelijk is er een tijdelijk verbindingsprobleem opgetreden tijdens het uitvoeren van de transactie. We raden ook aan het eens te proberen in een privé-/incognitovenster in je webbrowser.
 • Probeer een andere betalingsmethode. 
  We hebben verschillende betalingsmethoden beschikbaar. Probeer een van de alternatieve methoden in plaats van de methode die je al hebt geprobeerd.
 • Neem contact op met je bank of creditcardmaatschappij.

  Het telefoonnummer staat mogelijk achterop de kaart die je probeert te gebruiken.

Tip: als een normale Spotify-betaling niet op de normale vernieuwingsdatum wordt verwerkt, ontvang je hierover via e-mail bericht, maar verlies je niet onmiddellijk je abonnement. We blijven de komende dagen proberen je betaling te verwerken.

Probeer het volgende om er zeker van te zijn dat je betaling wordt verwerkt:

 • Je betalingsgegevens opnieuw invoeren. 
  1. Log in op je accountpagina.
  2. Selecteer Abonnement in het menu aan de linkerkant.
  3. Klik onder betalingsgegevens op BIJWERKEN.

   Controleer of je je gegevens correct hebt ingevoerd, in het bijzonder de 3 cijfers aan de achterkant van je kaart (de CVV-/CVC-beveiligingscode). Controleer ook of je genoeg saldo op de bank hebt.

   Je kunt het ook eens proberen in een privé-/incognitovenster van je webbrowser.
    
 • Probeer een andere betalingsmethode. 
  We hebben verschillende betalingsmethoden beschikbaar. Probeer een van de alternatieve methoden in plaats van de methode die je al hebt geprobeerd of probeer een andere kaart.
   
 • Neem contact op met je bank of creditcardmaatschappij. 
  Het telefoonnummer staat mogelijk achterop de kaart die je probeert te gebruiken.

Werkt het nog steeds niet?

 1. Je abonnement annuleren.
 2. Wacht tot je account wordt teruggezet naar Free. Je kunt dit controleren op je accountpagina.
  Tip: je verliest geen muziek of accountinstellingen door je account terug te laten zetten naar Free, maar je moet wel alles opnieuw downloaden dat je beschikbaar hebt gemaakt voor offline luisteren als je teruggaat naar Premium.
 3. Opnieuw abonneren op Premium.
Voor het laatst bijgewerkt op: %dag %maand, %jaar