Waarom betaal ik meer?

Als je je aanmeldt voor een proefabonnement, zal het Premium-abonnement automatisch worden voortgezet nadat de proefperiode is afgelopen en wordt de normale prijs maandelijks bij je in rekening gebracht. Je kunt op elk gewenst moment opzeggen

Bekijk onze algemene voorwaarden voor meer informatie. 

We factureren je niet vaker dan één keer per maand per Premium-account. Als je meer dan één maandelijkse betaling aan Spotify opmerkt, dan heb je mogelijk meer dan één account dat geabonneerd is op Premium.

Vind andere accounts waarop je misschien een abonnement hebt. 

Opmerking: als je upgradet van Premium naar Premium for Family, dan wordt je betalingsdatum waarschijnlijk vervroegd om rekening te houden met het verschil in prijs. Bekijk onze algemene voorwaarden voor meer informatie. 

Het is duurder om via Apple (iTunes) voor Spotify te betalen dan om dit rechtstreeks via Spotify.com te doen. 

Ga naar via Apple voor Spotify betalen voor meer informatie. 

Onze studentenkorting vervalt na een jaar, maar je kunt de korting opnieuw aanvragen als je nog steeds student bent. Anders gaat jouw abonnement automatisch verder tegen het standaard maandelijks tarief. 

Bekijk onze algemene voorwaarden voor meer informatie. 

Onze abonnementstarieven kunnen per locatie verschillen.  Als je verhuist, kun je dus een verandering in jouw abonnementstarief opmerken. 

Onze tarieven kunnen onderhevig zijn aan regionale belastingen, inflatie of belastingverhogingen. We zullen waarschijnlijk contact met je opnemen via het e-mailadres dat is geregistreerd op jouw account of we stellen je op de hoogte via een in-app pushmelding, als dat nodig is. 

Voor het laatst bijgewerkt op: %dag %maand, %jaar