Waarom werkt mijn Premium-abonnement niet?

Als je betaalt voor Premium maar de Premium-functies niet kunt gebruiken (luisteren zonder advertenties, muziek downloaden voor offline luisteren, etc.), probeer dan het volgende:

 • Log uit en log daarna weer in op je account

  Af en toe is het nodig om de synchronisatie van informatie tussen je apparaat en ons accountsysteem te forceren
   
 • Controleer de status van je abonnement

  Ga naar je abonnementspagina en controleer of je Premium-abonnement nog steeds actief is. 
   
 • Controleer de status van je betaling

  Als deze wordt weergegeven als 'In behandeling' is de betaling mogelijk niet goed verwerkt. Raadpleeg onze probleemoplossing met betalingen voor meer informatie.

  Een transactie die in behandeling is, maakt deel uit van het autorisatieproces van je bank of creditcardmaatschappij. Wanneer je een betaling verzendt, plaatst de bank of creditcardmaatschappij een tijdelijke autorisatie op het bedrag. Als de transactie niet kan worden voltooid, wordt er geen geld afgeschreven en verdwijnt de transactie na korte tijd. Hoelang dit proces duurt, is afhankelijk van je bank of creditcardmaatschappij. Voor meer informatie raden we je aan om rechtstreeks contact op te nemen met je bank of creditcardmaatschappij.
   
 • Controleer of je Premium-abonnement niet is gekoppeld aan een ander account

  Je bent mogelijk ingelogd op het verkeerde account. Je kunt meerdere Spotify-accounts maken, elk met hun eigen inloggegevens, opgeslagen muziek en abonnement. 

  Controleer of je nog andere accounts hebt. 

Werkt het nog steeds niet?

Controleer @SpotifyStatus op eventuele serviceproblemen.

 • Als je Premium for Family hebt, controleer je of de eigenaar je niet van het abonnement heeft verwijderd. 

 • Als je via een ander bedrijf een abonnement op Premium hebt afgesloten (bijvoorbeeld je internet-/mobiele provider of iTunes), vraag dan bij hen na of je abonnement nog steeds actief is. 

Voor het laatst bijgewerkt op: %dag %maand, %jaar