Waarom is mijn account uitgeschakeld?

Als je een e-mail of foutbericht hebt ontvangen waarin staat dat je account is uitgeschakeld, dan ligt dit waarschijnlijk aan de volgende redenen.

Redenen voor uitgeschakelde accounts

Vermoedelijk frauduleuze activiteiten

Als we vermoedelijk frauduleuze activiteiten hebben gevonden op je account, hebben we dat mogelijk uitgeschakeld.

Er heeft een terugboeking plaatsgevonden

Dit betekent dat de persoon die voor het abonnement betaalt een betaling aan Spotify heeft teruggeboekt via zijn/haar bank, creditcardbedrijf of online betalingsservice (zoals PayPal). Hiermee wordt het account dat in rekening werd gebracht, uitgeschakeld en omgezet naar Free. We versturen e-mailberichten naar alle getroffen accounts wanneer dit gebeurt.

• Bij online cadeaubonnen wordt alleen het account uitgeschakeld waarmee de cadeaubon werd gekocht en wordt de cadeaubon ingetrokken (waardoor deze niet meer kan worden ingewisseld). Als de cadeaubon al door een ander account is ingewisseld, dan krijgt dat account een e-mail om te bevestigen dat een terugboeking moet worden uitgevoerd en heeft de gebruiker geen Premium meer.
  • Bij Premium for Family wordt alleen het account van de eigenaar (degene die voor het Family-abonnement betaalt) uitgeschakeld. Alle andere accounts op het abonnement blijven ingeschakeld, maar worden omgezet naar Free.

Hoe krijg ik mijn account terug?

Als je denkt dat er iets niet klopt, dan kun je contact met ons opnemen:

1. Ga naar ons contactformulier en selecteer Inloggen.
  2. Kies Ik kan niet inloggen bij Spotify.
  3. Selecteer IK HEB NOG STEEDS HULP NODIG.
  4. Voer de gegevens in op het formulier en verstuur het formulier.

Opmerking: mogelijk moet je bewijzen dat je de eigenaar bent van je account, aankoop of betalingsgegevens, dus zorg ervoor dat je het bewijs bij de hand hebt.