Aanmelden met Apple

Log snel en veilig in op je Spotify-account met je Apple ID. Met Aanmelden met Apple kun je toegang krijgen tot Spotify met FaceID, TouchID of het wachtwoord van je Apple-apparaat.

Aan de slag

Om Aanmelden met Apple te kunnen gebruiken, heb je het volgende nodig:

• iOS 13 of hoger.
  • Een Apple ID met dubbele authenticatie.
  • Dat je aangemeld bent bij iCloud met je Apple ID.
  1. Open Spotify.
  2. Tik op Doorgaan met Apple
  3. Kies of je je e-mailadres wilt delen of verbergen en tik op Doorgaan
    Opmerking: als je je e-mailadres verbergt, genereert Apple een uniek, willekeurig e-mailadres, zodat je persoonlijke e-mailadres privé kan blijven. Kijk hieronder voor meer informatie onder 'Wat gebeurt er als ik mijn e-mailadres verberg?'.
  4. Voer je gegevens in en tik vervolgens op Maken

Je kunt nu inloggen bij Spotify met TouchID, FaceID of het wachtwoord van je Apple-apparaat.

Opmerking: Het e-mailadres van je Spotify-account moet overeenkomen met het e-mailadres van je Apple ID.

1. Op het inlogscherm van Spotify tik je vervolgens opDoorgaan met Apple.
  2. Kies ervoor om je e-mailadres te delen en tik dan op Doorgaan.
    Opmerking: Je kunt een bestaand Spotify-account niet koppelen aan je Apple ID als je je e-mailadres verbergt.
  3. Een pop-up zal bevestigen dat het e-mailadres van je Apple ID is geregistreerd bij een Spotify-account. Tik op INLOGGEN.
    Opmerking: Als je geen pop-up krijgt, kunnen we het account niet matchen met je Apple ID. Controleer of het e-mailadres van je Spotify-account overeenkomt met het e-mailadres van je Apple ID en probeer het opnieuw.
  4. Log in bij je Spotify-account met behulp van een andere methode dan Aanmelden met Apple.
  5. Je wordt gevraagd of je je Apple ID wilt koppelen aan Spotify. Tik op ACCOUNT VERBINDEN

Je kunt nu inloggen bij Spotify met TouchID, FaceID of het wachtwoord van je Apple-apparaat.

Veelgestelde vragen

Opmerking: Als je je Spotify-account hebt gemaakt met je Apple ID, moet je eerst een nieuw wachtwoord toevoegen. Als je je e-mailadres hebt verborgen, voer je het e-mailadres in dat Apple voor je heeft gegenereerd.

1. Ga op je iOS-apparaat naar Instellingen.
  2. Tik op Apple ID, iCloud, iTunes & App Store.
  3. Tik op Wachtwoord en beveiliging.
  4. Ga naar Apps die uw Apple ID gebruiken.
  5. Selecteer Spotify.
  6. Tik op Stop met het gebruik van Apple ID.

Je kunt nu je e-mailadres en een nieuw wachtwoord voor Spotify invoeren om in te loggen. Als je je e-mailadres hebt verborgen, voer je het e-mailadres in dat Apple voor je heeft gegenereerd en je nieuwe wachtwoord.

Als je geen toegang hebt tot het e-mailadres van je Apple ID, kun je dit updaten op je accountpagina nadat je een wachtwoord hebt toegevoegd.

Als je een bestaand account hebt gekoppeld aan een Apple ID, gebruik je gewoon je e-mailadres en wachtwoord voor Spotify.

Als je je account hebt gemaakt met een Apple ID, moet je eerst een wachtwoord aan je account toevoegen:

1. Ga naar het formulier om je wachtwoord opnieuw in te stellen
  2. Voer het e-mailadres in dat aan je Spotify-account is gekoppeld en tik op Verzenden.
    Opmerking: Als je je e-mailadres hebt verborgen, gebruik je het e-mailadres dat Apple voor je heeft gegenereerd.
  3. Klik op de link voor wachtwoord opnieuw instellen in de e-mail.
  4. Voer een wachtwoord in beide velden in en klik op VERZENDEN.

Je kunt nu je e-mailadres en een nieuw wachtwoord voor Spotify invoeren om in te loggen. Als je je e-mailadres hebt verborgen, voer je het e-mailadres in dat Apple voor je heeft gegenereerd en je nieuwe wachtwoord.

Als je het e-mailadres van je Spotify-account niet meer weet, neem dan contact met ons op en we helpen je graag verder.

Apple genereert een uniek, willekeurig e-mailadres, zodat je persoonlijke e-mailadres privé kan blijven. Elk bericht dat naar dit adres wordt verzonden, wordt doorgestuurd naar je persoonlijke e-mailadres via een particuliere e-mailrelaisservice. Je kunt deze e-mails direct lezen en beantwoorden en toch je persoonlijke adres privé houden.

Bekijk de ondersteuningssite van Apple voor meer informatie.

Als je een nieuw account hebt gemaakt bij het koppelen van een bestaand account aan je Apple ID, kun je deze stappen volgen om het af te sluiten.

Om een bestaand account te koppelen aan je Apple ID, moeten de e-mailadressen van beide services overeenkomen. We bevestigen dat we een account aan je Apple ID hebben gekoppeld tijdens het installatieproces. Als we je Spotify-account niet kunnen koppelen aan je Apple ID, word je doorverwezen om een nieuw account te maken met je Apple ID.

Opmerking: Je kunt een bestaand Spotify-account niet koppelen aan je Apple ID als je je e-mailadres verbergt.

Je kunt je e-mailadres voor Spotify bekijken op je accountpagina. Dit moet overeenkomen met het e-mailadres van je Apple ID (tenzij je je e-mailadres verborgen hebt, zie je het adres dat Apple voor je heeft gegenereerd).

Op je iOS-apparaat kun je je e-mailadres voor je Apple ID controleren:

1. Ga op je iOS-apparaat naar Instellingen.
  2. Tik op Apple ID, iCloud, iTunes & App Store
  3. Tik op Naam, Telefoonnummers, E-mailadres

Als je je e-mail verborgen houdt, kun je het door Apple gegenereerde e-mailadres op je iOS-apparaat bekijken:

1. Ga op je iOS-apparaat naar Instellingen
  2. Tik op Apple ID, iCloud, iTunes & App Store.
  3. Tik op Wachtwoord en beveiliging
  4. Selecteer Apple ID-aanmeldingen en zoek naar Spotify.