Privacy van en toegang tot playlists

Je kunt de zichtbaarheid van je playlists op twee manieren bepalen:

1. Maak playlists privƩ of openbaar.
  2. Beheer openbare playlists die zijn gepubliceerd in je Spotify-profiel.

Playlists openbaar of privƩ maken

Alle nieuwe playlists die je maakt, zijn standaard openbaar. Als je een playlist privƩ maakt, heeft niemand er toegang toe, ook niet als mensen een link ernaar hebben of op de naam zoeken.

Een playlist privƩ maken:

1. Tik of klik op 3 stippen verticaal / 3 stippen horizontaal bovenaan de playlist.
  2. Selecteer PrivƩ maken.

Tip: als je je privƩplaylist weer openbaar wilt maken, selecteer je Openbaar maken.

Playlists delen met een selectief groepje mensen

Als je je playlists privƩ wilt houden, maar ze wel met familieleden en vrienden wilt delen, kun je:

• Deel vanuit de app een link om mensen weergavetoegang te bieden. Je ziet hun profielafbeeldingen bovenaan de playlist, naast die van jou. Je kunt zelf instellen wie welk toegangsniveau krijgt.
    Opmerking: gedeelde links verlopen na 7 dagen.
  • Een playlist gezamenlijk maken. Lees hier hoe.

Playlists gepubliceerd in je Spotify-profiel

Alleen openbare playlists worden in je Spotify-profiel gepubliceerd. Alle nieuwe playlists worden standaard gepubliceerd.

Je kunt deze voorkeur wijzigen in de desktop-app:

1. Klik bovenaan op je profielfoto en selecteer Instellingen.
  2. In Sociaal kun je Toon mijn nieuwe playlists op mijn profiel aan- en uitzetten.

Let op: als een playlist naar je profiel wordt gepubliceerd en je deze privƩ maakt, wordt deze niet meer weergegeven voor andere gebruikers. Bekijk Publicatie van playlists voor meer informatie.